Постигането на т. нар. стаден имунитет“ е един от сигурните

...
Постигането на т. нар. стаден имунитет“ е един от сигурните
Коментари Харесай

Специалист: България е далече от колективен имунитет срещу коронавирус

Постигането на така наречен „ стаден имунитет “ е един от сигурните способи за справяне с епидемията от ковид. България обаче е доста надалеч от тази цел, като съгласно кардиолога проф. Младен Григоров все още едвам към 5% имат имунитет.
„ Не е ясна последователността на патологичните процеси в организма. Кашата от чисто клинична и патофизиологична позиция е доста огромна. Прави усещане, че вирусът е доста чудноват, с огромно разпространяване, към момента ниска смъртност и с доста огромен срив на стопанската система “, добави проф. Григоров пред БНР.
Според него у нас се е получил правилото на махалото – от едната прекаленост в другата: „ В началото бяхме толкоз изплашени, че лечебните заведения се бяха изпразнили от пациенти с други болести с доста по-голяма смъртност. Получи се психопандемия. Сега внезапно – едно огромно утешение, тържества, целувки, обятия, мачове, нощни заведения “. За кардиолога е от голяма важност процентът на умрелите пациенти и на тези, които карат тежко болестта. Според него този % е невисок на фона на международната статистика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР