Постигането на по-висока безопасност на движението по пътища и намаляването

...
Постигането на по-висока безопасност на движението по пътища и намаляването
Коментари Харесай

Зам.-министър Милко Бернер откри семинар на тема Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно!

Постигането на по-висока сигурност на придвижването по пътища и намаляването на жертвите от пътнотранспортни катастрофи са измежду целите в работата на държавното управление на Република България.

Това съобщи зам.-министър Милко Бернер по време на разкриване на семинара "Пази живота на пътя - шофирай трезво и отговорно! ", който се организира в Пловдив, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Той напомни подхванатите стъпки в тази посока, измежду които - Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата на Република България за интервала 2011-2020 година, основаването на Държавната организация „ Безопасност на придвижването по пътищата “, и добави, че Министерството на вътрешните работи е ангажирано извънредно интензивно в този развой. „ Благодарение на напъните на всички нас – държавни институции, органи на локалната власт, медии, общественици, жители и не на последно място с помощта на работата на органите на пътна полиция, може да се каже, че е определен правилният път за постигането на поставените цели. Само с обединени старания може да има прогрес в този развой “, заключи заместник-министърът.

В обръщението си към участниците на форума, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Ивайло Иванов уточни, че съставът на Министерство на вътрешните работи работи извънредно интензивно за реализиране на държавната политика за понижаване на починалите и ранените при пътнотранспортни катастрофи. Сред подхванатите ограничения са и дадените пълномощия на териториална полиция за надзор по пътищата и подкрепяне на работата на пътна полиция. В развой на създаване е Единен център за обработка на нарушаванията, с което се цели повишение на успеваемостта в работата по повод използването на административнонаказателна отговорност, закупени са нови механически средства за надзор над нарушителите, беше освежен и автопаркът “, уточни още основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

По думите на шефа на ГДНП гл. комисар Христо Терзийски дълг на Министерство на вътрешните работи е да оправдае упованията на обществото. Той добави, че измежду подхванатите сложни ограничения са техническото застраховане на чиновниците от Пътна полиция, целящо да облекчи административните им отговорности за сметка на действителния надзор на пътя.

В рамките на откриването бе изразена убеденост, че полемиките и споделените положителни практики по време на семинара ще имат добавена стойност за постигането на общите цели, в които значим и правилен сътрудник са и медиите.

Във формата вземат участие представители на ДАБДП, ИААА, АПИ, Районната прокуратура в Пловдив, чиновници на териториална и пътна полиция, публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР