Постигаме социалните си политики и това е важно за българските

...
Постигаме социалните си политики и това е важно за българските
Коментари Харесай

Христо Проданов: Учебниците до 12-и клас вече ще са безплатни по предложение на БСП 

Постигаме обществените си политики и това е значимо за българските жители

„ От левицата можете да очаквате поредност – по този начин, както сме потвърдили, че постъпваме във всяка една обстановка. Тоест, в случай че при втория мандат бъдем поканени за договаряния, ще се отзовем. Ще чуем позициите на мандатоносителя, ще изложим нашите визии и от това зависи дали ще получат нашата поддръжка или не. “ Това съобщи зам.-председателят на ПГ на “БСП за България “ Христо Проданов в ефира на Българска национална телевизия.

В предаването “Денят стартира “ той напомни също поредното решение на левицата да не поддържат ГЕРБ с първия мандат поради тяхното виждане: „ Не можем да си позволим да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, против които 12 години сме се борили “, посочи той.

По думите на социалиста, в случай че Политическа партия постъпят вярно като метод, имат шансове да се сформира държавно управление с втория мандат. „ Ще бъде вярно, в случай че те не стартират още през цялото време да минират договарянията, като слагат условия “или-или “. В политическата обстановка, в която Народното събрание е накълцан, би трябвало да се търсят нещата, които ни сплотяват, а не тези, които ни разделят. Те би трябвало да бъдат основа на едно вероятно бъдещо държавно управление “, счита депутатът от левицата.

На договарянията Българска социалистическа партия ще сложи своите цели, които е отстоявала в предизборната си акция. „ Ще сложим обществените си оферти преди всичко. Голяма част от тях към този момент са реализирани – през вчерашния ден мина на второ четене помощта от 300 лв. за учениците от първи до четвърти клас. Онзи ден приехме безплатните учебници за учениците до 12-и клас, на първо четене мина и предлагането за 850 лева минимална работна заплата. Това са все оферти на Българска социалистическа партия “, изясни той и добави, че това са образци за съответни цели, които левицата реализира посредством договаряния с партиите, въпреки и с 24 народни представители.

„ Постигаме обществените си политики и това е значимо за българските жители “, съобщи Проданов и добави: „ Тях не ги интересува дали България ще даде шест пушки за Украйна или не. Ние нямаме подобен огромен потенциал да оказваме помощ и за нас това е грешно. Рано или късно този спор ще бъде решен на масата на договарянията “, безапелационен е социалистът.

Във връзка с изказванията, че Политическа партия са взаимствали от обществената политика на Българска социалистическа партия, Проданов разяснява: „ Важно е, че политическата самодейност по тези обществени ограничения е била на Българска социалистическа партия. Водили сме битка в Министерски съвет, с цел да убедим нашите сътрудници, че това е значимо и те са се съгласили и са го подкрепили “, уточни той и даде образец с  увеличаването на пенсиите и безплатните детски градини. „ Ние се борим за тях от 10 години – когато Политическа партия още не ги е имало. Тогава ГЕРБ управляваха и ни упрекваха в популизъм, само че от април месец това към този момент е реалност, работи и се потвърди, че може да се случи. Тоест Българска социалистическа партия потвърждава, че е поредна политическа партия, и когато се борим за нещо в съпротива, го изпълняваме в ръководството, когато имаме опция “, сподели още той.

Проданов разяснява, че са получили от някогашните си сътрудници много обидни реплики във връзка с така наречен “хартиена коалиция “: „ В същото време ние в името на компромиса и в името на това, че сме били съдружни сътрудници, в никакъв случай не сме си разрешавали такова истерично държание по отношение на тях “, изясни той.

„ Ясно е, че Българска социалистическа партия е същинската лява партия в България и тя следва левите политики. Така че, който има такива визии, дано да ни поддържа “, прикани социалистът.

Проданов разяснява и законопроекта на левицата младите до 26 години да бъдат освободени от налог, който обаче не беше признат. „ Предложението беше за всички младежи, защото всеки младеж би трябвало да има еднакъв късмет. “ Това е част от ограниченията на Българска социалистическа партия за справяне с демографската рецесия, която по думите му опустошава България в последните 20 години.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР