Постепенното отслабване на костите, което предразполага към фрактури, е едно

...
Постепенното отслабване на костите, което предразполага към фрактури, е едно
Коментари Харесай

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Постепенното намаляване на костите, което подготвя към фрактури, е едно от най-честите и значими последствия от стареенето. За да се оправим с него, ние умно се опитваме да предотвратим загубата на костна маса като сканираме костите. И на огромен брой пациенти могат да бъдат продадени медикаменти за увеличение на костната компактност – в доста от случаите изцяло безсмислено.

Това написа доктор Джоузеф Меркола в публикация, озаглавена „ Голямата машинация с остеопорозата “, оповестена от midwesterndoctor.com. За следващ път той разкрива главните схеми, по които се работи в международен мащаб за увеличение на облагите на фармацевтичната промишленост. 
Според Меркола този метод е неправилен, защото данните от тези сканирания постоянно нямат връзка с действителната издръжливост на костите и тъй като елементарното увеличение на костната компактност постоянно основава нежни кости, които се счупват при стрес. Освен това, най-често употребяваните медикаменти за лекуване на костната компактност са известни със своите странични резултати.
Винаги, когато съществува огромен пазар на медикаменти (напр. сега остеопорозата визира към 20% от дамите над 50 години), здравната промишленост ще отхвърли всеки метод към положението, който не води до опцията да продава огромни количества доходоносни медицински услуги.
Меркола изяснява един необятно публикуван метод за практикуване на въздействие, употребен от здравната промишленост. Първо се вкарва в норма и протоколи даването на „ безобидно “ лекарство на необятен кръг от хора. След това се продават все по-скъпи фармацевтични лекарства за лекуване на затрудненията, които доста хора изпитват от „ безобидните “ илачи. 
Друг метод за повишение на облагата на фармацевтичните колоси съгласно Меркола е, когато се трансформират параметри и индикатори, измерващи здравето на индивида, които се смятат за „ естествени “. 
Той дава образец: „ Показателите на кръвно налягане, които се показват като  „ безвредни “ непрестанно се намаляват. В резултат на това от ден на ден и повече хора одобряват медикаменти за кръвно налягане. Възникват нови проблеми. Например възрастните хора (поради калцирането на артериите с възрастта) се нуждаят от по-високи стойности на кръвното налягане, с цел да доближи кръвта до мозъка, и заради това доста от тях страдат от замаяност и пагубни рухвания от намаленото с медикаменти кръвно. “
Откакто са почнали всеобщите прегледи за равнищата на холестерола, това, което съставлява „ безвреден “ холестерол, също непрестанно се намалява от корумпираните комитети, които основават насоките, следвани от лекарите в тяхната процедура. Например необятно употребен калкулатор, който дефинира риска от инсулт или инфаркт, непрекъснато заключава, че хората са изложени на висок риск от инфаркт и би трябвало незабавно да стартират статини, само че съвсем никой доктор на процедура не знае, че изследване от 2016 година на 307 591 американци откри, че калкулаторът надценява риска им 5-6 пъти. По същия метод множеството лекари не знаят, че като се изключи че не са от изгода за пациентите, статините са и извънредно рискови медикаменти.
Меркола написа и за положението „ хипертония на бялата престилка “. Заради стрес от прегледа и лекарския кабинет, доста пациенти подвигат кръвно по време на измерването му, неправилно биват диагностицирани като хипертоници и им се изписват съответните купища медикаменти. 
„ Глупостта на този метод се акцентира от изследване, което откри, че премахването на приема от възрастни на приблизително 2,8 несъществени медикаменти в едно заведение е довело до понижаване на смъртността им за една година от 45% на 21%, а хоспитализациите през тази година – от 30% на 11,8%. “
Д-р Меркола подлага на рецензия и наложения през последните години за норма обикновен мамографски скрининг, който съгласно настоятелните рекомендации би трябвало да се прави на две години. Един от изводите му е, че „ рентгенолозите вършат толкоз доста пари от мамограми, че имат присъща потребност да оправдаят нуждата от този обикновен скрининг “.
И защото публикацията му е отдадена на остеопорозата, критикът на стандартната медицина, разказва в детайли по какъв начин се образуват индикаторите на костна компактност, съгласно които се заключава дали една жена в зрелост получава диагноза и лекуване или не. Според него съществена груба неточност е, че сравнението, с цел да се дефинира степента на изтъняване на костите, се прави с параметрите, присъщи за 30-годишен човек. Костите естествено стават по-малко плътни с възрастта, написа той. 
Меркола изяснява още, че в действителност има огромна разлика в резултатите от DEXA сканирането  според от това коя машина се употребява, по какъв начин операторът прави теста и какви кости се мерят. Цитира изследвания, които откриват  5-6% разлика в костната компактност според от това къде е изработен пробата. 
Според създателя на публикацията е безсмислена рекомендацията възрастните дами на две години да си изследват плътността на костното вещество. Той счита, че това е направено, още веднъж за облага. Всяко от тези сканирания нормално коства сред $150 и $300.
След като пациентът е диагностициран с остеопороза (и в някои случаи след диагностициране на остеопения) му се назначава лекуване с банкет на бифосфонати (с редица съществени странични ефекти) за период от 3-5 години според от това дали лекарството се ползва интравенозно или перорално. И машината се завърта още веднъж и още веднъж...
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР