Постепенно застудяване започва от вторник и към края на следващата

...
Постепенно застудяване започва от вторник и към края на следващата
Коментари Харесай

Рекордно топло време от утре до понеделник

Постепенно захлаждане стартира от вторник и към края на идната седмица температурите ще приближат нормалните за февруари

Днес над източните и централни региони облачността ще бъде незначителна, до слънчево време. Повече междинна и висока облачност ще има над Западна България. Температурите ще са от към 6 градуса в северозападните региони до 13 тук-там в източната половина на страната. Там до към обяд към момента ще духа слаб до сдържан западен вятър в развой на намаляване, оповестява " Дир.бг ".

``
реклама

След обяд вятърът над цялата страна ще се ориентира от юг и това ще бъде началото на неколкодневен натоварен транспорт на топъл въздух с генезис от Северна Африка и Средиземно море.

Утре минималните температури ще бъдат от 1 градус на северозапад до 7-8 в източните региони. денем ще има междинна и висока облачност и ще духа сдържан, в източните региони - мощен вятър от юг. Дневните температури ще се покачат още и ще бъдат от 11 до 15 градуса в по-голямата част от страната. По-студено ще остане единствено в крайните северозападни и западни региони - до към 5-6 градуса.

В неделя в Източна България ще духа сдържан и мощен вятър от юг-югозапад. Облачността ще бъде забележителна, само че най-вече междинна и висока. Ще бъде много топло за февруари, с температури от 14 до 19 градуса. Не са изключени и стойности към и над 20 градуса в региони, податливи на въздействието на фьона, основно северно от планините и в източната половина на страната. По-ниски ще останат температурите в северозападните региони и Западна България - от 8 до 13 градуса.

През почивните дни времето ще бъде донакъде уместно за планински туризъм, само че следва да се има поради нарасналата лавинна заплаха поради топенето на снега. Температурите на 1200 метра надморска височина в разположените най-западно планински региони в събота и неделя ще доближат 6-8 градуса, а на изток ще бъде още по-топло. На места не са изключени температурни върхове.

В понеделник облачността от запад ще се усилва и вплътнява. Температурите ще останат много високи, от към 10 на северозапад до 16, 18 градуса на изток. Вятърът от юг ще стартира да отслабва, а в западната половина на Дунавската низина ще се ориентира от запад-северозапад.

Във вторник ще има забележителна облачност. Слаб дъжд е допустимо да превали в крайните западни региони. Температурите едва ще се намалят и минималните ще бъдат от 3 до 8, а дневните от 7 до 14 градуса.

В сряда ще бъде облачно, ще стартират валежи от дъжд, над 1000-1200 метра - от сняг. Дневните температури ще се намаляват и ще са от 4 до 9 градуса. Ще духа слаб вятър от север и североизток.

В четвъртък ще бъде облачно, със слаби валежи от дъжд. Максималните температури ще бъдат от 4 до 9, 10 градуса - стойности единствено малко над нормалните за интервала. Според предварителните прогнози, сходни - към и малко над нормалните, ще останат температурите до края на идната седмица.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР