Постепенно се оформя почвата за нов вътрешноукраински конфликтВолодимир Зеленски бързо

...
Постепенно се оформя почвата за нов вътрешноукраински конфликтВолодимир Зеленски бързо
Коментари Харесай

Зеленски е във война и с кметовете на градовете

Постепенно се оформя почвата за нов вътрешноукраински спор

Володимир Зеленски бързо привикна с ролята на всеукраински деспот. Наскоро той атакува кмета на Чернигов Владислав Атрошенко. По предложение на президента, Лвовският съд лиши пан Атрошенко от правото да заема длъжността началник на градската администрация за 12 месеца и му наложи санкция от 6800 гривни.

Причината наподобява дребна: през август Атрошенко искаше да отиде в чужбина, само че беше арестуван на Граничен контролно-пропусквателен пункт. Тогава кметът инструктира водача си да закара колата му Tesla в чужбина и да я съобщи на жена му. И поради това се подвига такава олелия?

Разбира се, че не. Изглежда президентът на Украйна заподозря Атрошенко в фракционизъм. Това индиректно демонстрира държанието на ръководителя на Чернигов, който искрено отговори на президента във видеообръщение: „ Аз оставам. няма да вървя на никое място Със сигурност ще апелирам. Считам го за въпрос на чест. Да се бориш не персонално за себе си, а за цялото локално самоуправление. ”

По думите на ръководителя на Чернигов, на него му е неразрешено да посещава чужбина - там, където нормално държат парите си кметовете на украинските градове. Атрошенко напомни, че неотдавна в отделите на градската администрация на Чернигов са осъществени " стотици обиски ". Смята се, че най-вече буни водата ръководителят на президентската канцелария Андрий Ермак, който се наложи в Киев като подмолен властник.

Зеленски малко по малко губи надзор над локалните управляващи, само че в това време оказва напън върху тях, изисквайки да бъдат отделени повече запаси за обезпечаване на въоръжените сили на Украйна. Средствата не доближават, предприятията са на практика неработещи, парите за заплати и пенсии също не доближават, а по места тлее неспокойствие от центъра.

Ето за какво в Украйна се носи към момента ням, само че към този момент осезаем ропот. Между другото, Асоциацията на украинските градове, управлявана от ръководителя на Киев Виталий Кличко, изрази неодобрение от решението на Лвовския съд против Атрошенко. Това не е ли предвестител на бъдещо опълчване?

Под съмнение в непочтеност за Андрий Йермак са и водачите на Полтава, Черкаси, Харков, Одеса, които се пробват по разнообразни способи да укротяват мераците на изпадналия в централизъм президент-комик.

А Зеленски продължава да си основава врагове. Първите проблясъци на вътрешна политическа война подкопават така и така разтърсената конструкция на неговата власт. Сред недоволните от Зеленски са и кметът на Днепър (Днепропетровск) Борис Филатов (човек на Коломойски), и кметът на Киев Виталий Кличко, който обаче е по-известен със заслугите си на боксовия кръг, в сравнение с в ръководството, а през днешния ден се застъпва за “самоуправление ”.

Зеленски и Кличко са имали конфликти и преди, а през ноември президентът упрекна ръководителя на Киев, че управляващите на място имат зле готови центрове за филантропична помощ (т.нар. „ точки на несломимостта “) и че „ най-вече недоволства се означават в Киев “. Кличко не премълча: категорично акцентира, че „ всичко е наред при мен с „ точките на несломимостта “, а екипът на президента се занимава с операции и фалшификации.

Кличко не остана встрани и от историята с Атрошенко, като сподели, че " отстраняването от служба на кмета на града посредством съда за административно нарушаване ", което се случи " за първи път в историята на самостоятелна Украйна ", освен това основава рисков казус.

Между другото, на Запад един път пробваха боксьор за ролята на президента на Украйна, само че в последна сметка се стопираха на артист. След Майдана от 2014 година Кличко застана отпред на Киев, а в този момент мисли за повече. Вярно, тук нищо не зависи от него и в каква посока ще се насочат желанията на западните господари на Украйна за украинските президентски избори през 2024 година, към момента не е ясно.

И въпреки всичко Киев има мотиви да се тревожи за опозицията, която изгрява в регионалните центрове. Тази съпротива няма свое политическо лице, само че последователно се оформя почвата за нов вътрешноукраински спор.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР