Постенето не е за всеки. Винаги говорете с вашия лекар

...
Постенето не е за всеки. Винаги говорете с вашия лекар
Коментари Харесай

5 грешки, които правим докато постим

Постенето не е за всеки. Винаги говорете с вашия доктор за всички въпроси или терзания, които може да имате по отношение на това дали е уместно за вас, или не.

Не допускайте тези 5 неточности при постене?
Коледни пости – по какъв начин да се храним?
Коледните пости са удобен интервал за всеки, който желае да се пречисти, да стане по-добър и по-смирен, по-чист и по-осъзнат. Благод...
Прочети повече
1.            Заемате се с него внезапно

Това може да бъде потрес за организма ви. Ако за първи път пробвате да постите, може да не се чувствате добре с рестриктивните мерки.

2.            Не се хидратирате задоволително

По време на интервала на постенето се предлага да сте добре хидратирани, като пиете доста вода! Винаги носете бутилка с вода за многократна приложимост и пълнете, в случай че е належащо.

Ами кафето?
Ползите от постите и гладуването
По време на Великденските пости единственото, което може да се случи, е човек да спре да приема медикаментите си. Това сподели диетологът д-...
Прочети повече
Ако събуждането без тази утринна напитка просто няма да се случи, умерено можете да се придържате към ежедневните си привички за него.

Докато някои хора просто се придържат към водата по време на постене, други избират да включат черно кафе (това значи, че няма добавена захар или мляко). Някои даже откриват, че това им оказва помощ да преживеят постите си, защото кафето може да помогне за понижаване на възприятието на апетит за къс интервал от време, макар че няма солидно доказателство за това.

3.           Не започвайте да се храните с най-питателните храни след постите

В идеалния случай би трябвало да се фокусираме върху здравословните и богати на хранителни субстанции храни допустимо най-често.  Зареждайте тялото си с храните, за които то жадува, като започнете с първото си хранене след постите - тялото ви ще ви благодари!

Можете да заложите на:
Лесна и вкусна вечеря за хора, които постят
Великденските пости се съблюдават от не малко хора. Това е интервалът, в който преставаме да се храним с артикули от скотски генезис. П...
Прочети повече
•             бъркани яйца със зеленолистни зеленчуци, лук, половин авокадо и парче изгорял самун без глутен

•             Филе от сьомга с киноа и аспержи

•             Пилешки гърди, поднесени върху киноа с гарнитура от броколи и балсамов оцет

4.        Не яжте прекалено много

Има и постоянно срещана неточност просто да ядете прекалено много, откакто интервалът на постите завърши. Ако откриете, че сте гладни след интервала на пости, добре е да имате към този момент приготвена засищаща храна, по този метод ще бъде по-малко евентуално да посегнете към нещо, което може да не е толкоз здравословно.
Как да постим, без да навредим на здравето си?
Великденските пости са най-строгият и дълъг пост в православието. Докато постим е допустимо да възникне недостиг на витамини и микроелеме...
Прочети повече
5.      Не го смесвайте със здравословния метод на живот

Постенето не е диета. В идеалния случай желаеме да се грижим за всички аспекти на здравето, което включва постоянна рутина за хранене, извършения и задоволително сън.

Здравословни ядки и закуски

Ако желаете да добавите ядки към диетата си, тогава е целесъобразно да включите разнообразни вкусни варианти. Опитайте разнообразни органични закуски с вкусни печени ядки и сушени плодове. Това е превъзходен вид сред главните хранения. Засища добре и организмът не изпитва предпочитание за консумация на нездравословни храни.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР