Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизането на

...
Поставят ромския квартал на Пещера под блокада, като излизането на
Коментари Харесай

Блокираха ромската махала в Пещера заради 4 случая на коронавирус

Поставят ромския квартал на Пещера под обсада, като излизането на хора е единствено, в случай че имат нужда от здравна помощ. В махалата са регистрирани четири позитивни проби на ковид и кварталът се трансформира в огнище на болест, разяснява кметът на Пещера Йордан Младенов, представен от БНР.

" Днес свикахме щаба, общинския, с който предприехме в допълнение ограничения и с моя заповед от на следващия ден - 5 април, ще има пропусквателен режим във входно и входно-изходните артерии на квартала. Това са хора, които са имали контакти с чужбина, едните хора имат контакт с Белгия, били са в Белгия, а другата жена, която е настанена в болничното заведение в Пещера, се е завърнала преди две седмици от Англия ", изяснява кметът.

По думите му, " това, което се следи - и докторите, и от щаба потвърдиха, е, че фактически, това са контакти, които са привнесени от непозната страна. Това, което ме тормози, е, че има погребения в квартала, където знаем, че традициите са да се събират повече хора, свързал съм се със фамилиите и съм помолил всички близки да няма скупчване на хора. " /БНР

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР