Поставянето на подсилващи дози ваксина срещу коронавирус трябва да започне

...
Поставянето на подсилващи дози ваксина срещу коронавирус трябва да започне
Коментари Харесай

СЗО посочи откъде да започнат с бустерните дози

Поставянето на подсилващи дози ваксина против ковид би трябвало да стартира от най-уязвимите, молиха от Световната здравна организация.

Досега оттова упорстваха, че слагането на подсилващи дози не е належащо за хората в положително здраве.

Сега обаче от здравната организация на Организация на обединените нации оповестиха, че към този момент предлагат слагането на подсилващи дози от имунизацията на Pfizer и то би трябвало да стартира от групите с най-голям приоритет към четири до шест месеца след слагането на първите две дози.

Междувременно, генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш изрази страдание, че световното ръководство се е провалило, и прикани светът да влезе в ексклузивен режим за справяне с COVID-19, климатичната рецесия и световната финансова промяна.

" Омикрон е още едно предизвестие, а идващият вид може да е по-лош. Спирането на разпространяването на вируса би трябвало да бъде преди всичко в дневния ред на всички места. В същото време вирусът не може да се употребява като прикритие за подкопаване на правата на индивида, стесняване на гражданското пространство и задушаване на свободата на медиите. А държавните управления също по този начин постановиха непропорционални ограничавания, които санкционират разрастващите се страни. Нашите дейности би трябвало да се основават на науката и здравия разсъдък ", съобщи той.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР