Поставям основите, на Култа на торбата BILLA. В тайното общество

...
Поставям основите, на Култа на торбата BILLA. В тайното общество
Коментари Харесай

Култът към найлоновата торбичка, или за "монтажите" на Каракачанов

Поставям основите, на Култа на торбата BILLA. В тайното общество се членува само посредством торба на главата. Пращайте! Който не се е разхождал с торбичка BILLA по мегданя, дано първи фърли камъка! ", прикани във " Facebook " Иван Червенков.

Известният занаятчия на сатирични колажи, усъвършенствал се с помощта на хубавичко конкуренция от сътрудника си Валдес Радев, а също и от Теодор Михайлов, насочи апели посред лавината от " монтажи " (по думите на военния министър и вицепремиер Красимир Каракачанов).

В колажите, осмиващи вицепремиера, в множеството случаи участва жълтата торбичка от известната верига магазини, появиха се и торбички от конкурентните й марки.

 Мислителят.
© Facebook

Мислителят.

Защо тъкмо тази торба?

Отговор за " Дневник " даде Теодор Михайлов, който пръв закачи торбичка " Била " на Каракачанов в прословутия кадър по какъв начин българската делегация слиза на летище в Съединени американски щати през ноември предходната година.

 Българската делегация идва в Съединени американски щати.
© Теодор Михайлов

Българската делегация идва в Съединени американски щати.

Комичното там беше, че военният министър правеше изключение от формалното облекло на делегацията и слезе по дънки и с куфар в ръка. От видеото, качено във " Facebook " профила на премиера Бойко Борисов, се видя, че чиновник взе с известна компликация багажа от ръцете на Каракачанов. Кадърът обиколи мрежата и вместо куфар цъфна торбичка.

Скоро същият продукт се появи и в компанията на други политически лица.

 И Данаил Кирилов се уреди.
© Facebook

И Данаил Кирилов се уреди.

 Лиляна Павлова също въодушеви мрежата.
© Facebook

Лиляна Павлова също въодушеви мрежата.

 И Николина Ангелкова получи торба
© Facebook

И Николина Ангелкова получи торба " Била ".

Ето за какво:

" Торбичката Билла е знак от дълго време. В цяла Европа обикалят нашенци с такава торбичка. Здрава е, цветна е, съвременна е. Маркова е. Не е някоя селска и има забележителен размер. Може да се употребява и като сигнална жилетка, с цел да виждат останалите от туристическата група къде си. Изобщо е многофункционална, огромна, здрава и обемна ", изясни Теодор Михайлов.

Хората над 40 години си спомнят добре, че шарената найлонова торбичка с рекламен надпис беше

знак на цивилизацията и Запада по времето на социализма.

Пликовете, както още им викахме тогава, се събираха деликатно и се използваха като първокласни чанти. Естествено, провокираха злоба и носеха авторитет. Домакините дори си ги перяха.

Найлоновата торба влиза в приложимост на Запад през 60-те години, съгласно британската публикация в " Уикипедия ". И въпреки че по план са за еднократна приложимост, става известно, че рекламният бизнес ги трансформира в неведнъж използвани. В Западна Европа на никого не вършат усещане, само че в социалистичесикя лагер бяха западен разкош – като лъскавите салфетки, които се носеха оттова, а дребните девойки буйно колекционираха.

Торбата от верига за хранителни артикули в днешно време в България е знак на провинциалност – каква подигравка на ориста и какво проваляне на този бивш знак на авторитет. Затова вицепремиерът е неудовлетворен. Само да не го беше казвал в ефир...

 В окопите на войната.
© Facebook

В окопите на войната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР