Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх,

...
Поставихме табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх,
Коментари Харесай

Георги Георгиев: СОС постави табла за измерване на скорост на бул. “Черни връх”

Поставихме табла за премерване на скорост на бул. “Черни връх ”, които демонстрират незабавно скоростта на автомобила Ви, а всички данни (с разбивка за часовия диапазон и булевардите с най-вече нарушения) изпращаме всяка седмица на Пътна полиция, с цел да провеждат по-добре контрола и да им помогнем да насочат екипите си към най-проблемните места в София.

 

Това разгласи ръководителят на Столичния общински съвет Георги Георгиев в страницата си във Facebook.

 

Ето и статистиката - единствено за 4 денонощия в посоката на придвижване „ нагоре “ към бул. “Джеймс Баучер “ при ограничаване 50 км/ч са засечени над 4000 извършители, движещи със скорост сред 50-60 км/ч., само че сериозният проблем е, че към 2000 са нарушителите със скорост над 60 км/ч. За страдание, “рекордьорът “ измежду нарушителите, е минал със 135 км/ч. в 1 след среднощ. Виждаме също, че имаме регистрирани 73 извършители, движещи се с над 90км/ч. на този сектор. В посока „ надолу “ към бул. “Арсеналски “ нарушителите са над 1000, движещи се със скорост над 60 км/ч. И това се случва от 1 до 4 септември - в дните, в които немалка част от жителите към момента са във почивка.

 

За страдание, все още, според настоящата нормативна уредба, Столична община не може да постанова наказания на нарушителите, движещи се с превишена скорост, за това с сходни механически средства, вършим всичко допустимо да им оказваме помощ, разясни Георгиев и добави:

 

Продължаваме да настояваме Министерство на вътрешните работи незабавно да закупи и инсталира стационарни камери на огромните булеварди в София и да провежда хайки за прекъсване на “гонките ”, които тормозят жителите от разнообразни квартали.

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР