Поставихме си за цел да възстановим сградата на 43-то училище

...
Поставихме си за цел да възстановим сградата на 43-то училище
Коментари Харесай

Фандъкова: Инвестирахме близо 90 млн. лв. в училища и детски градини

„ Поставихме си за цел да възстановим постройката на 43-то учебно заведение „ Христо Смирненски “ и тя да стане монумент на културата ”. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията на реконструкцията на образователното заведение, което се намира на бул. „ Сливница “ 45, съобщи БГНЕС.

„ Искам да изразя своята наслада, за това, че се намираме пред една постройка, която беше безспорна развалина. Тя е основана преди 110 години от бежанците, българските македонци пристигнали в този квартал в нашия град. Бедни хора, само че са събрали пари, с цел да си построят учебно заведение “, добави Фандъкова. По думите ѝ постройката е била зарязана от десетилетия.

„ Ние я познаваме като остарялото Военно окръжие. Сградата не се води монумент на културата. Ние си поставихме за цел да я възстановим, да се употребява за образователно заведение, за което нашите предшественици са я построили и надлежно да желаяме да стане монумент на културата, тъй като в действителност е доста красива, стойностна и скъпа за хората и за регион „ Илинден “, изясни кметът.

„ Благодаря на кмета и на екипа му, тъй като той работи в действителност със сърце и душа, с цел да може на първият образователен ден децата да прекрачат прага на учебното заведение “, добави още Фандъкова.

„ Пожелавам триумф и на добър час на всички възпитаници, учители на София в утрешния ден и несъмнено доста наслада и задоволство на всички родители, които изпращат на следващия ден децата си “, добави Фандъкова.

Тя разяснява, че вложенията в 43-то учебно заведение са към 4 млн. лева, финансирано е от Оперативната стратегия „ Региони в напредък “. „ Благодаря на Министерството на районното развиване и на ръководещия орган. Успяхме да защитим тези средства пред Европейската комисия, с които подобряваме средата в учебните заведения и детските градини на София “, добави Фандъкова. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР