Поставиха табелите на улиците с имена на видни български юристи,

...
Поставиха табелите на улиците с имена на видни български юристи,
Коментари Харесай

София вече има улици Проф. Иван Апостолов“ и Проф. Петко Венедиков“

Поставиха табелите на улиците с имена на видни български адвокати, за които Столичният общински съвет (СОС) взе решение през миналия работен сезон.

Председателят на СОС Георги Георгиев припомня, че зад самодейността в регионите “Искър ” и “Младост ” да бъдат именувани улици на проф. Иван Апостолов и проф. Петко Венедиков са застанали съветници от разнообразни политически групи: Ботьо Ботев, Милка Христова, Диана Тонова и Васко Тодоров, Михаил Петров, Карлос Контрера, Борис Милчев  и Методи Лалов.

Георгиев написа във фейсбук профила си: „ Да даваме имена на улиците в града не е просто административно обвързване на общинския съвет. Така улесняваме адресната регистрация на живеещите на тези улици жители и регистрацията на компаниите “.



Той напомня, че

Проф. Иван Апостолов е измежду водещите имена в плеядата от блестящи български адвокати. Той е един от най-видните създатели на настоящия и през днешния ден Закон за отговорностите и договорите от 1950 година Автор е на голям брой книги измежду които са “Правни покупко-продажби с деяние върху непознат юридически кръг ”, “Правни основи на адвокатската отбрана ” и образователния курс “Облигационно право. Обща част ”, който е настоящ и през днешния ден. Той е бележит юрист и съдия с извънреден интернационален престиж.

Проф. Петко Венедиков е създател на 9 книги, 11 учебници, както и на голям брой студии и публикации, представляващи скъпи проучвания и към сегашния миг. Освен юридически писания, издадени са и неговите “Спомени ”, съдържащи картина на университетския живот на Юридическия факултет на Софийския университет и на българската реалност от неговото време.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР