Поставиха рекорд по сервиране на мексикански такос на фестивал в

...
Поставиха рекорд по сервиране на мексикански такос на фестивал в
Коментари Харесай

Поставиха мексикански такос рекорд с 44 000 ястия

Поставиха връх по сервиране на мексикански такос на фестивал в Гуадалахара. Готвачите са сервирали 44 000 ястия такос по време на вкусния фестивал, който е преведен на 15 февруари.

Такос се подготвя в цяла Латинска Америка, като най-често ястието съставлява сгъната царевична питка, която се назовава тортиля, в която има пилешко месо, телешка кайма или някакъв различен тип месо.

За да подготвят ястията, мексиканските готвачи са употребявали към 300 литра сос, повече от 36 хиляди кг тортиля и един звук месо, оповестяват уредниците на събитието. Линията от всички тези ястия е била с дължина повече от 2 700 метра.

Всъщност върховете, вписани в Книгата на Гинес на тематика храна, са фактически впечатляващи. Един от най-интересните е за най-вече приготвени сандвичи за един час. Рекордът е подложен през 2013 година, а броят на сандвичите е 2 706. Между всеки две филии са поставени салата, завит в бекон салам и сирене.

Друг кулинарен връх е този за най-дългото суши рулце – то е направено през 2007 и е с дължина тъкмо два километра. За да бъде приготвено, са употребявани над 900 кг ориз, повече от 3000 краставици и още толкоз мариновани репички.

 Тортиля

Най-дългата паста пък е приготвена от японската компания Lawson Inc. От компанията произвели единствено една нишка с дължина 3.78 километра и по-късно я сварили цялата.

В Съединени американски щати бързото хранене е на респект, по тази причина надали някой ще се учуди, че точно там е подложен върхът за най-тежък сандвич. Тежал е 352 кг и в него е имало месо, зеленчуци, сосове и самун.

А в случай че желаете да опитате нещо по-изискано от сандвичи или суши, можете да се насладите на хайверa Алмас. За тази цел обаче ще се бръкнете надълбоко, тъй като това е най-скъпият хайвер в света, който е записан в Книгата на Гинес в края на 2014 година.

Килограм от хайвера ще ви коства към 30 хиляди евро. Високата цена се дължи на това, че хайверът се добива от извънредно рядката риба иранска белуга – яйцата ѝ са съвсем транспарантни, само че постоянно са наричани златни.

Още една специфичност на хайвера е, че не може да бъде извличан от кой да е образец на рибата – белугата наложително би трябвало да бъде стара.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР