Поставеният под №3 Рафаел Надал (Исп) се класира за осминафиналите

...
Поставеният под №3 Рафаел Надал (Исп) се класира за осминафиналите
Коментари Харесай

Надал мина леко през Цонга на Уимбълдън

Поставеният под №3 Рафаел Надал (Исп) се класира за осминафиналите на тенис шампионата от Големия шлем - Уимбълдън за девети път в кариерата си. Това стана факт, откакто испанецът се наложи безапелационно с 3:0 сета над Жо-Вилфред Цонга, в обособените елементи 6:2, 6:3, 6:2. Срещата се игра на централния корт и продължи по-малко от два часа, в които Надал тотално доминираше на корта.

През цялата среща Матадора не разреши на Цонга да стигне даже до точка за пробив. В същото време испанецът можеше да пробие съвсем всеки един сервис-гейм на съперника си.

„ Жо е измежду най-трудните ми противници на корта. Днес аз бях в оптимална форма, само че не мога да кажа същото за него. Личеше си, че това не е неговият ден “, разяснява Надал минутки след края на дуела.

„ Радостно е, че играя по подобен метод. Винаги е доста мъчно да се приготвя за Уимбълдън, тъй като действително не бях играл мач на тази настилка от една година. Жребият ми не е по никакъв начин елементарен, само че аз съм удовлетворен по показаното. Сега би трябвало да се приготвя за втората седмица на шампионата “, сподели още Надал.

Следващият противник на Рафа ще бъде избран по-късно през днешния ден от дуела сред Жоао Соуса и Дан Евънс.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР