Поставеният под №15 Григор Димитров губеше със сет и пробив

...
Поставеният под №15 Григор Димитров губеше със сет и пробив
Коментари Харесай

Григор Димитров за втори път на четвъртфинал в Рим

Поставеният под №15 Григор Димитров губеше със сет и пробив в идващия, само че съумя да се класира за повторно в кариерата си на четвъртфинал на тенис шампионата от сериите „ Мастърс 1000 " на червени кортове в Рим.

Българинът направи поврат против участващия с „ уайлд кард " представител на домакините Яник Синер и го победи с 4:6, 6:4. 6:4 и е измежду най-хубавите осем във Вечния град за първи път след 2014 година, когато отстъпи на полуфинал против Рафаел Надал.

Димитров стартира мача разсеяно и разреши да бъде продънен на нула след четири непредизвикани неточности. В идващия гейм той стигна до три благоприятни условия за рибрейк при сервис на 81-ия в света италианец, само че не съумя - 0:2. В петия гейм 29-годишният хасковлия отрази нови две точки за пробив, с цел да вземе подаването си. При 5:4 19-годишният Синер сервираше за сета и съумя от 0:30 да го затвори.

Григор и противникът му си размениха пробиви при започване на идната част. След това българинът завоюва подаването си на нула, с цел да поведе за първи път в срещата с 2:1. Димитров се избави от обстановка 15:40 и стигна до 3:2. В десетия гейм той стигна до сетбол след форхенд в навън на италианеца и го осъществя след топка в мрежата от страна на Синер.

Димитров доминираше в заключителния сет. Той изпусна точка за пробив във втория гейм, само че в четвъртия беше безсърдечен - брейк на нула и 3:1. При 2:5 италианският младеж сервираше за оставане в мача и се оправи. След това първата ни ракета подаваше за успеха. Синер обаче поведе с 40:15 и върна брейка при първата опция, когато 22-ият в света българин изстреля форхенда си в навън. Българинът не трепна и незабавно по-късно стигна до два мачбола, само че не съумя да завърши срещата. Той пропиля още два шанса. При петия мачбол обаче италианецът прати топката от смаш от метър в мрежата и всичко свърши.

Димитров вкара 58 % първи сервис и завоюва 70 % от точките при разиграването му. Той осъществя четири пробива от 13 благоприятни условия, а позволи три.

Следващият противник на Гришо се дефинира в мача сред левичарите Денис Шаповалов (Канада) и Юго Умбер (Франция).

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР