Поставеният под №1 Рафаел Надал надделя над представителя на домакините

...
Поставеният под №1 Рафаел Надал надделя над представителя на домакините
Коментари Харесай

Надал елиминира Фонини и остава в битката за осма титла в Рим


Поставеният под №1 Рафаел Надал надви над представителя на домакините Фабио Фонини в три сета и се класира за полуфиналите на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Рим. Кралят на клея загуби първия сет с 4-6, само че в идващите съкруши съперника си с 6-1 и 6-2.

Надал поведе с 4-1 в първия сет, само че Фонини не се съобщи, заигра доста нападателно и взе пет следващи гейма, повеждайки с 1-0 след тъкмо един час игра.

Рафа подава първи в идната част и съумя да спре серията на италианеца, след което го проби и затвърди пробива за 3-0. Този път Фонини не съумя да откри опция за поврат и резултатът в дуела бе подравнен. В решителния трети сет подкрепяният мощно от публиката Фонини не сбърка на собствен сервис на старта, само че по-късно Надал завоюва три следващи гейма на нула, а по-късно направи още един пробив и без проблеми затвори мача в своя изгода.

Надал поведе с 11-3 в директните дуели с Фонини, като днешната победа бе шеста поредна за него. Испанският левичар остава в битката за осма купа в италианската столица, където за последно победи през 2013 година За място на финала Рафа ще спори с спечелилия от мача сред Новак Джокович и Кей Нишикори. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР