Поставеният под номер 4 в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина

...
Поставеният под номер 4 в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина
Коментари Харесай

ОБЗОР: Аржентинец и американка триумфираха в Ийстбърн

Поставеният под номер 4 в схемата Франсиско Черундоло от Аржентина завоюва купата на шампионата по тенис на трева за мъже в Ийстбърн (Великобритания) от сериите АТП 250 с награден фонд 723 655 евро.

На финала Черундоло надви над втория подложен Томи Пол (САЩ) с 6:4, 1:6, 6:4 за 1:51 час. Така той завоюва втора купа от АТП в кариерата си след тази в Бостад през предходната година.

Аржентинецът трябваше да доиграе първо полуфиналния си дуел против Макензи Макдоналд (САЩ), които беше пресечен поради дъжд през вчерашния ден. Черундоло победи Макдоналд с 2:6, 7:5, 6:2.

В другия полуфинал през днешния ден Томи Пол надви над Грегоар Барер (Франция) с 6:4, 6:3.

При дамите американката Медисън Кийс завоюва за повторно в кариерата си купата на шампионата.

На финала Кийс, която е шампионка също от 2014 година, победи на финала деветата сложена Даря Касаткина (Русия) с 6:2, 7:6(13) за 1:42 часа.

Така американката завоюва седма купа в кариерата си и трета на тревни кортове.

Тя се нуждаеше от пет мачбола, с цел да затвори дуела и да реализира девети триумф в 11 срещи против Касаткина.

Кийс доминираше напълно първоначално, завоюва първата част с 6:2 и поведе с 4:1 във втората за по-малко от час на корта.

След това обаче тя понижи оборотите и трябваше много да се потруди, с цел да завоюва втория сет след 70 минути игра. Най-драматичен се оказа тайбрека с общо 28 точки.

Кийс поведе с 3:0 и 5:2, само че не съумя да завоюва мача при 6:5, 7:6 и 8:7, защото мощните пориви напразно започнаха да въздействат на играта.

Касаткина от своя страна имаше четири сетбола при 9:8, 10:9, 11:10 и 12:11 преди Кийс в последна сметка да вземе четири от последните пет точки и да стигне до крайния триумф.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР