Поставеният под номер 3 в схемата Григор Димитров се изправя

...
Поставеният под номер 3 в схемата Григор Димитров се изправя
Коментари Харесай

Очаквайте на живо: Григор Димитров - Душан Лайович

Поставеният под номер 3 в схемата Григор Димитров се изправя против квалификанта Душан Лайович във втория кръг на тенис шампионата от сериите АТР500 в Пекин. Мачът ще стартира към 07:30 часа българско време и ще бъде излъчен директно по MAXSport 1.

Както е известно, роденият в Хасково тенисист победи чужд противник в лицето на Тенис Сандгрен в първия си дуел със 7:5, 6:3, защото Райън Харисън в последния миг се отхвърли от присъединяване в шампионата. Този път Григор ще се изправи против конкурент, който към този момент е побеждавал, и то още веднъж на китайска почва - през 2016 година в Шънду със 7:6(1), 6:4, като в този момент изискванията са идентични, тъй като още веднъж става въпрос за открити твърди кортове.

@GrigorDimitrov #china #beijing #chinaopen #tennis #GD #grigor #dimitrov #grigordimitrov @ChinaOpen pic.twitter.com/E9JWr7VIjH
— Grigor Dimitrov BG fans (@GDimitrovBgfans) October 2, 2018

Световният номер 8 ще се изправи против Кайл Едмънд или квалификанта Матео Беретини на четвъртфиналите, в случай че преодолее и Лайович, който е 55-и в международната класация. Това е четвърто присъединяване на Димитров в китайската столица и той в никакъв случай не е губил във втори кръг, като през 2016-а игра край, а през 2017-а отстъпи в оспорван двубой на Рафаел Надал на полуфиналите, което надлежно значи, че има да пази 180 точки за международната класация.

Signed, sealed, delivered. @GrigorDimitrov eases past Tennys Sandgren 7-5 6-3 to reach round two at #ChinaOpen pic.twitter.com/6TbdBzaavt
— Tennis TV (@TennisTV) October 2, 2018

Димитров има отличен късмет да скапе отрицателната си поредност в последните шест месеца и за повторно в този интервал да запише две победи в един шампионат от Световния тур на АТР - единственият подобен случай за последната половин година е на " Мастърс " -а в Торонто, където загуби на четвъртфиналите от Кевин Андерсън.

Obscene forehand winner from @GrigorDimitrov

#ChinaOpen pic.twitter.com/jMBXbYGRIp
— Tennis TV (@TennisTV) October 2, 2018

Лайович завоюва два пъти безапелационно в квалификациите, а след това обърна развоя на събитията против Вашек Поспишил в първия кръг от същинската фаза, като за втора поредна година стига второто ходило в Пекин. Ако по някакъв метод успее да преодолее Димитров, то той би изравнил най-хубавото си класиране в кариерата в шампионатите на АТР - четвъртфинали от Шънду 2017.

Единственото преимущество на Лайович пред Димитров са по-големият брой мачове в околните дни - единствено в Пекин това ще му е четвърти, до момента в който българинът отпадна още в първи кръг на US Open и от този момент изигра единствено по един дуел на сингъл и двойки на Laver Cup, както и срещата със Сандгрен в китайската столица.

As he has just won, here is our Rapid Fire Questions with @GrigorDimitrov! (music credit: Nick Petrov, Energetic Indie Pop, https://t.co/kEbKRMLS0y ) pic.twitter.com/lx156Xk17e
— China Open (@ChinaOpen) October 2, 2018

Димитров ще се върне на седмото място в международната класация, в случай че стигне финала в Пекин, който би му донесъл общ актив от 3875 точки, а Доминик Тийм, който си взима една от редките почивки в графика през сезона, е с 3825.
  Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР