Поставеният под номер 1 в схемата на турнира DIEMA XTRA

...
Поставеният под номер 1 в схемата на турнира DIEMA XTRA
Коментари Харесай

Вавринка: Важно да си върна нивото, искам още титли

Поставеният под номер 1 в схемата на шампионата DIEMA XTRA Sofia Open Станислас Вавринка съобщи, че времето, прекарано надалеч от корта поради травма, му е дало опция да направи някои значими равносметки за кариерата и играта си.

32-годишният състезател ще стъпи на корта след над половингодишно неявяване. За последно той се изяви в миналогодишното издание на „ Уимбълдън”, когато падна в 4 сета от дебютанта Даниил Медведев. В началото на август швейцарецът с 3 трофеи от Големия шлем призна, че ще би трябвало да се подложи на интервенция поради травмата в коляното.

Вавринка: Психиката ми оказа помощ да печеля трофеи от Големия шлем

„ Със сигурност паузата от половин година ми даде време да обмисля нещата, за които преди не съм си давал сметка. Когато те няма толкоз дълго време, имаш време разсъждаваш, да обърнеш взор обратно, да видиш какво можеш да промениш. В последна сметка най-важното за мен е да се върна на предходното си равнище, да възстановя физиката си, да направя всичко належащо, с цел да възстановя коляното си, изключително след интервенцията. Усещам, че съм на прав път и това ме кара да се усещам благополучен. Доволен съм, че още веднъж играя в тура”, разяснява извънредно за DIEMA SPORT Вавринка.

„ Сега съм тук в София, ще бъда и в Ротердам. Да играя в три следващи седмици е огромен напредък по отношение на обстановката ми от единствено преди месец. Щастлив съм, че получих покана от уредниците тук и ще играя за първи път в София. Нека да забележим какво ще се случи.”

Вавринка и останалите тенис звезди от DIEMA XTRA Sofia Open - на корта в четвъртък

„ Отнема време, до момента в който възстановя естественото си придвижване по корта. Преминах през доста часове на рехабилитация, тренировки във фитнеса и всичко това. Сега съм доста покрай естествения си темп и съм извънредно благополучен от този факт.”

„ Винаги душeвността е доста значима, изключително в тениса. Знаем, че има доста играчи, които са надарени и от време на време разликата е само в душeвността, в това да останеш спокоен, да не си прекомерно нервозен и да взимаш верните решения. Да не мислиш прекомерно доста. Със сигурност душeвността ми се усъвършенства в последните години и ми оказа помощ да завладявам трофеи от Големия шлем. Надявам се да печеля и още”, пожела си Вавринка.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР