Поставеният под номер 1 Данил Медведев ще остане без титла

...
Поставеният под номер 1 Данил Медведев ще остане без титла
Коментари Харесай

Нов провал за Медведев, този път в Майорка

Поставеният под номер 1 Данил Медведев ще остане без купа в тазгодишния сезон на трева, откакто загуби против Роберто Баутиста Агут в четвъртфиналите на шампионата по тенис за мъже в Майорка. Руснакът отстъпи с 3:6, 2:6, откакто влезе в мача с баланс 8-2 при поредни провали на финалите в Германия и Нидерландия.

Медведев, който няма право да играе на Уимбълдън поради съветската инвазия в Украйна, направи поврат в предния кръг против Аслан Карацев, само че този път загуби безславно. Лидерът в ранглистата за мъже получи единствено един късмет за пробив против 20-ия в света Баутиста Агут, който не игра в предния си мач поради травма на Ник Кирьос.

Поставеният под номер 2 Стефанос Циципас пък надигра американеца Маркос Хирон със 7:6(5), 4:6, 6:3 за малко над 2 часа.

"Днес трябваше много да се изпотя. Не бе елементарно. Беше ужасна горещина, а противникът ми играеше извънредно добре. Хвърлих доста физически сили, само че доста желаех да печеля ", сподели Циципас.

Гръцкият тенисист, който има цели 38 победи през сезона, ще играе против Бенжамен Бонзи в идващия кръг. Французинът надигра германеца Даниел Алтмайер с 6:3, 6:4.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР