Поставените Саркис Харалампиев и Марк Хаджижеков започнаха с леки победи

...
Поставените Саркис Харалампиев и Марк Хаджижеков започнаха с леки победи
Коментари Харесай

Поставените Харалампиев и Хаджижеков започнаха с леки победи на Sofia Masters

Поставените Саркис Харалампиев и Марк Хаджижеков започнаха с леки победи пред погледите на десетки фенове на следващия Sofia Masters 1000, проведен от Интерактив Тенис. Макар с леко забавяне, заради неприятните метеорологични условия, то двамата изиграха мачовете си на идващия ден и съумяха да запишат победи, продължавайки напред.

Общо 10 срещи се изиграха в четвъртък вечерта, а двамата записаха победи надлежно против Александър Лефтеров и Димитър Миленов. Вторият попадна в главната скица като "щастлив губещ ". Константин Станков, Симеон Аданов, Валентин Бонев и Мартин Дамянов които са сложени в схемата, също записаха чисти победи 2:0. Нелесна задача имаше пред единствената дама в шампионата Маша Вьюнова, която мъчно надделя Стефан Узунов в три сета. В шампионата представителят на Япония - Наото Коизуми, беше единственият квалификант, който съумя да премине първи кръг, откакто съкруши благоевградчанина Иван Златанов в три сета - 6:2, 4:6, 6:2.

В последния мач за вечерта обаче на кортовете на БНТЦ се видя извънреден театър. Той срещна Константин Янов и журналистът Петьо Борисов. Вторият започва извънредно мощно мача и затвори първата част за по-малко от половин час игра, откакто не даде опция на противника да му вземе даже гейм. Във втория сет обаче Янов прояви нужния темперамент и съумя да изравни частите, откакто Борисов стартира да позволява много непредизвикани неточности. Все отново в третия Петьо Борисов беше доста близо да завърши мача, откакто водеше с пробив и имаше собствен сервис. Той поведе с 30:0, само че позволи поврат, а Янов в тайбрека също обърна противника си при 3:6, който водеше удобно, с цел да завоюва срещата. Така Борисов профука четири мачбола в хода на мача, само че противникът му сподели резистентност, прилягаща за триумф в конкуренцията.

Самият Янов благодари на феновете, които участваха на корта, с цел да го поддържат. Тази вечер Sofia Masters 1000 продължава, като има да се изиграят още три срещи от първи якръг, а в това време започват и мачовете от втория рунд. Всички са добре пристигнали на кортовете на БНТЦ в 21,00 часа.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР