Поставената под номер 3 Серина Уилямс изненадващо отпадна от турнира

...
Поставената под номер 3 Серина Уилямс изненадващо отпадна от турнира
Коментари Харесай

Серина Уилямс със сензационна загуба в Ню Йорк

Поставената под номер 3 Серина Уилямс изненадващо отпадна от шампионата по тенис на твърди кортове " Western & Southern Open " в Ню Йорк, откакто загуби преднина от един сет против Мария Сакари и отстъпи със 7:5, 6:7(5), 1:6 в мач от третия кръг.

38-годишната американка, която през идната седмица ще стартира офанзивата си към 24-а купа от шампионати за Големия шлем, поведе с 5:2 в първия сет, само че гъркинята съумя да стигне до равнене. Уилямс обаче завоюва идващия си сервис гейм за 6:5 и в 12-ия записа пробив, с цел да поведе в резултата.

Вторият сет стартира с пробив за Сакари и 3:1, само че Уилямс завоюва два следващи сервис гейма на гъркинята, поведе с 5:3, като получи късмет да подава за мача. Поставената под номер 13 в схемата Сакари обаче върна мигновено пробива и изпрати сета в тайбрек. В него американката още веднъж имаше ранна преднина от 4:1 точки, само че минипробиви в осмото и 12-ото разиграване завоюваха частта със 7:5 за Сакари и тя изравни мача.

Гъркинята, която е 21-а в света преди Откритото състезание на Съединени американски щати, поведе с безапелационното 5:0 в последния сет и приключи изненадващата си победа с мощен форхенд от осмия мачбол.

When you get invited to your 12381 zoom call
— Western & Southern Open (@CincyTennis) “Още не мога да осъзная какво направих. Мечтата ми се сбъдна. За мен Серина постоянно е била модел за подражателство, тъй като е постигнала всичко в спорта, в който се състезавам и аз. Много съм удовлетворена от резултата. Не знам дали нейните триумфи могат да бъдат повторени в миналото ", сподели гъркинята по отношение на мача, който бе отлаган поради дъжд.

Следващата съперничка на Сакари е британката Йохана Конта, която победи рускинята Вера Звонарьова с 6:4, 6:2.

Бившата номер 1 в света Наоми Осака (Япония) сподели форма с победа с 6:3, 6:1 над украинката Даяна Ястремска. В идващия кръг тя ще срещне Анет Контавейт от Естония, която надви над чехкинята Мари Боузкова с 6:3, 6:3.

Осака записа осем аса против нито един за Ястремска и се оправи единствено за час против украинката.

" Подаването е доста значима част от моята игра и е хубаво, че то проработи. Процентът на извоювани топки обаче към момента не е стигнал до нужната граница, само че се надявам да се усъвършенства с течение на времето ", сподели японката след мача си от втория кръг.

Следващата й съперничка Контавейт също е в мощна серия, откакто игра край в Палермо по-рано през месеца.

Друга някогашната лидерка в международната класация Виктория Азаренка от Беларус усъвършенства салдото си против французойката Ализе Корне до 7-0, откакто завоюва с 6:4, 7:5 мача в Ню Йорк. Там тя ще срещне тунизийката Онс Жабюр, която надделя представителката на домакините Кристина Макхейл с 6:3, 6:0.
Hands survives a 6-4, 7-5 test from Cornet to reach her first QF since Rome 2019.

— Western & Southern Open (@CincyTennis)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР