Поставената под номер 1 в схемата Джесика Пегула се класира

...
Поставената под номер 1 в схемата Джесика Пегула се класира
Коментари Харесай

Пегула е на полуфинал в Сеул след обрат

Поставената под номер 1 в схемата Джесика Пегула се класира за полуфиналите на шампионата по тенис за дами на твърда настилка в Сеул. Американката, в която тече и корейска кръв, се наложи с 4:6, 6:3, 6:0 над сънародничката си Клеър Лиу.

Намиращата се на 98-мо място в ранглистата на УТА Лиу стартира по-добре мача и взе първия сет с 6:4, откакто съумя да направи три пробива. Тя обаче не съумя да задържи равнището в играта си и още при започване на втория сет Пегула направи пробив. Това даде нужната убеденост на лидерката в схемата и тя завоюва идващите два сета без съвсем никакви компликации.

За Пегула класирането за полуфинал е осмо през сезона, а в спор за място на финала тя ще срещне Янина Викмайер. Опитната белгийка продължи с чудесното си показване в шампионата с победа с 6:3, 6:1 над рускинята Полина Кудерметова за едвам 66 минути.

За Викмайер, която е отвън първите 80 в ранглистата, това е втори полуфинал през сезона, а по пътя си към него тя в профил и защитаващата купата си Екатерина Александрова от Русия.

В другия полуфинал в конкуренцията една против друга ще излязат две непоставени тенисистки - китайката Юе Юан и американката Емина Бектас.

Юан завоюва със 7:5, 7:6(7) против поставената под номер 4 в схемата Мари Боузкова от Чехия. Китайката пропусна осем сетбола в първия сет, само че от деветата опция съумя да го завърши. Във втория сет Боузкова стигна на собствен ред до сетбол в тайбрека при 6:5, точки, само че той бе отразен от Юан, която се наложи с 9:7 точки.

Бектас пък се нуждаеше от малко над два часа, с цел да в профил австралийката Кимбърли Бирел след 4:6, 6:3, 6:2. 

Автор: Георги Крумов/БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР