Поставената под номер 1 в основната схема на тенис турнира

...
Поставената под номер 1 в основната схема на тенис турнира
Коментари Харесай

Остапенко се протяга към първа титла извън Големия шлем

Поставената под номер 1 в главната скица на тенис шампионата от сериите WTA International в Сеул Альона Остапенко се класира на полуфиналите, откакто се наложи с 6:3, 6:1 над парагвайката Вероника Сепеде.

Ostapenko's artillery overcomes Cepede Royg 6-3, 6-1!

No.1 seed grabs #KoreaOpen Semifinal spot! pic.twitter.com/NBgwLuSsJH
— WTA (@WTA) September 22, 2017
По-рано през месец септември Остапенко проби в топ 10 на международната класация, а от този момент няма нито един изгубен сет, като за последно бе победена от Даря Касаткина в трети кръг на US Open. Латвийката съумя да стигне до триумфа над Сепеде посредством 23 уинъра и четири пробива от седем благоприятни условия.
Тя ще срещне на полуфиналите квалификантката от Тайланд Луксика Кумкум, която за първи път е на такава фаза на шампионат на WTA от Осака 2014 насам, като сервира изненадата с 6:3, 6:3 над четвъртата сложена в Сеул Сорана Кърстя.

The winners keep rolling in for Ostapenko #KoreaOpen pic.twitter.com/h1zYmdcUEI
— WTA (@WTA) September 22, 2017
Втората ракета на Холандия Рихел Хогенкамп пък отстрани 19-годишната австралийска квалификантка Пришила Хон с 6:3, 6:4, с цел да стигне до първия в кариерата си полуфинал от календара на WTA. Тя ще се изправи против бразилката Беатриз Хадад Мая, победила Сара Сорибес (Испания) с 6:4, 6:4.

Ако фаворитката Остапенко оправдае упованията и победи в Сеул, ще завоюва едвам втората купа в професионалния си път до момента, защото само има на сметката си оценката от “Ролан Гарос”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР