Постът старши треньор на женския национален отбор на Холандия все

...
Постът старши треньор на женския национален отбор на Холандия все
Коментари Харесай

Бернардо Резенде може да поеме Холандия?

Постът старши треньор на женския народен тим на Холандия към момента е свободен. Това дава мотив на медиите да не престават да спекулират с тематиката и да изкарват на ярко нови и нови имена. Според изказванията на колумниста Джан Лука Пазини от " Гадзета дело Спорт " бразилският експерт Бернардо Резенде " Бернардиньо " също е претендент за селекционер на " оранжевите ".

Преди няколко дни станаха ясни главните кандидати за поста - Ферхат Акбаш и Даниеле Сантарели, като се очакваше заместникът на отстранения Джейми Морисън да бъде разгласен напълно скоро. Той ще води отбора в европейската олимпийска подготовка в Апелдоорн през януари. Домакините ще се борят със седем други страни за едно място на игрите в Токио следващата година - Турция, Германия, България, Полша, Белгия, Хърватия и Азербайджан.

Появилата се информация поражда подозрения - преди месец Резенде отхвърли да поеме женския народен тим на Русия след напускането на Вадим Панков. Треньорът разтрогна договора си след загубата от Италия с 1:3 гейма в четвъртфиналния дуел от Евроволей.
Освен двукратния олимпийски първенец с мъжкия отбор на Бразилия, за поста в Холандия се спрягат и двама италианци - Джовани Капрара и Масимо Барболини. Първият е селекционер на Азербайджан, вторият е отпред на европейския клубен първенец Игор Горгонзола (Новара).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР