Постът на бившия премиер е в отговор на предложението на

...
Постът на бившия премиер е в отговор на предложението на
Коментари Харесай

Кирил Петков за имунитета си: Ще изчакам да се състави и заработи комисия в НС

Постът на някогашния министър председател е в отговор на предлагането на Софийската районна прокуратура към главния прокурор Иван Гешев да внесе искане в парламента за предоставяне на позволение за възбуждане на наказателно гонене против Петков. То е направено по отношение на досъдебно произвеждане по отношение на декларация за поданство, подадена на съображение чл.110 от Конституцията на Република България с погрешни данни.

" Искането за събаряне на имунитет идва две години, откакто прокуратурата разгласи, че няма по какъв начин да проверява Кирил Петков за прословутата декларация за поданството му, защото подобен състав на закононарушение не съществува в Наказателния кодекс. До прокурорите и службите за сигурност: не разбрахте ли, че сме решени да създадем цялостна промяна в правосъдната система и в овладяните български служби и че не може да ни спрете или уплашите? ", добави съпредседателят на Политическа партия.

Той бе безапелационен, че е горделив от отхвърли си от канадско поданство, точно за да може да бъде част от смяната.

" Промяната, която идва и която след повече 30 години липса на правдивост най-сетне ще отстрани институционално всички безконтролни и подвластни чиновници на правосъдната система и системата за сигурност ", написа още Кирил Петков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР