Постът е религиозно обусловена традиция и предполага временно въздържание от

...
Постът е религиозно обусловена традиция и предполага временно въздържание от
Коментари Харесай

Може ли да се консумира алкохол по време на пост?

Постът е религиозно обусловена традиция и допуска краткотрайно самоограничение от потреблението на избрани храни, в комбиниране с други духовни и аскетични практики. Но може ли да се употребява алкохол по време на пост? Този въпрос си задават най-много тези, които са решили за пръв път да постят и не са наясно с църковните догми.
В християнството постът е подготовка за най-висшето единство с Бога. Тази форма на набожен аскетизъм демонстрира на духа, душата и тялото пътя към спасението в границите на непринудено самоограничаване от храната, занимания и другарство със света.
 Великденски пости - какво може да ядем Великденски пости - какво може да ядем
Великденските пости са най-строгите за православните християни. Разбира се, не всеки има волята да пости. Но тези, които го вършат, под...
В допълнение към обстоятелството, че млечните артикули, месото и яйцата са изключени от диетата, алкохолът също е неразрешен. Но в тази ситуация има едно значимо конкретизиране.
Сухото алено вино от дълго време се употребява за осъществяване на значими църковни ритуали. Ето за какво, по време на Великия пост, в събота и неделя е позволена потреблението на малко количество алено изсъхнало вино. Но в тази ситуация в действителност би трябвало да спазите мярката и да не прекалявате.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР