Постъпленията по сметката от обявяването на КТБ в несъстоятелност до

...
Постъпленията по сметката от обявяването на КТБ в несъстоятелност до
Коментари Харесай

Синдиците на КТБ събраха над 1 млрд. лева

Постъпленията по сметката от оповестяването на КТБ в неплатежоспособност до 31 декември 2019 година са надхвърлили сумата от 1 милиарда лв.. Това оповестиха синдиците на банката.

Резултатът е вследствие от напъните на синдиците на КТБ за попълване на масата на несъстоятелността посредством събиране на предоставените от банката заеми, осребряването на активи и оповестяване недействителността на осъществени прихващания. Съществен принос имат признатите от Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност (ЗБН), обнародвани в Държавен вестник, бр. 22 от 13.03.2018 година, означават още синдиците.

Срещу огромна част от длъжниците на банкрутиралата банка се водят по няколко правосъдни каузи по разнообразни разпореждания от ЗБН и Търговския закон, като предоставените от законодателя благоприятни условия на синдиците за предприемане на спомагателни правни начини за отбрана на интереса на вложителите в КТБ.

На 09.05.2019 година им бяха разпределени 570 млн. лева, сумата от направената първа частична сметка за систематизиране на събраните до тогава средства в масата на несъстоятелността на КТБ АД (н). В резултат на нея хиляди инвеститори получиха част от вложенията си в КТБ АД, като към 31.12.2019 година общо изплатените им средства са близо 502.5 млн. лева, което съставлява 88.16% от разпределяната сума, изясняват синдиците.

Активно се работи и по правенето на втора частична сметка за систематизиране на събраните парични средства от масата на несъстоятелността на КТБ, като се чака скоро тя да бъде оповестена в Търговския указател, допълват още те.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР