Постъпленията по сметката на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) са

...
Постъпленията по сметката на фалиралата Корпоративна търговска банка (КТБ) са
Коментари Харесай

Постъпленията по сметката на фалиралата КТБ са над 1 млрд. лева

Постъпленията по сметката на банкрутиралата Корпоративна комерсиална банка (КТБ) са надхвърлили сумата от над 1 милиард лв. от оповестяването на банката в неплатежоспособност на 6 ноември 2014 година до края на 2019 година Това оповестиха синдиците на КТБ в известие до медиите.

При затварянето на КТБ раздадените заеми възлизаха на над 5.3 милиарда лв.. От тях над 3.4 милиарда лева са били дадени на 82 компании, по-голяма част от които са били без активност, съгласно данни оповестени от Българска народна банка. https://www.mediapool.bg/ktb-e-razdala-krediti-za-nad-34-mlrd-lv-na-kuhi-firmi-news226316.html

В същото време цената на обезпечените от страната влогове в КТБ (до 200 000 лева.) възлизаше на 1.2 милиарда лева Те бяха изплатени чак в края на предходната година – повече от 5 години след затварянето на банката. https://www.mediapool.bg/priklyuchi-izplashtaneto-na-garantiranite-vlogove-ot-ktb-news301956.html

Събраните 1 милиарда лв. след банкрута на КТБ са резултат от напъните на синдиците за попълване на масата на несъстоятелността посредством събиране на предоставените от банката заеми, осребряването на активи и оповестяване недействителността на осъществени прихващания, се споделя в известие до медиите.

В негово е посочено още, че значителен принос имат признатите от Народното събрание промени в Закона за банковата неплатежоспособност, които бяха обнародвани на 13 март 2018 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР