Постановлението за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност е

...
Постановлението за създаване на Държавна агенция за пътна безопасност е
Коментари Харесай

Ще бъде ли създадена Държавна агенция за пътна безопасност?

Постановлението за основаване на Държавна организация за пътна сигурност е оповестено за публично разискване на страницата за публични съвещания: http://www.strategy.bg/PublicConsultations/View.aspx?lang=bg-BG&Id=3854. Основната цел на Националната тактика за възстановяване на сигурността на придвижването по пътищата за интервала 2011-2020 година е доста понижаване на броя на починалите и ранените при пътнотранспортни катастрофи.

Държавната организация за пътна сигурност към Администрацията на Министерския съвет ще създава, координира и управлява провеждането на политиката по пътна сигурност в България, като се планува да поеме част от контролните функционалности на другите институции, сред които е споделена отговорността за пътната сигурност към сегашния миг. Специализираното звено ще събира справедливи данни и ще реализира непрекъснат мониторинг на постигнатите резултати и успеваемостта на подхванатите ограничения, като наред с това ще провежда и организира научноизследователска активност, осведомителни и просветителни акции, както и ще прави съвещания с гражданското общество, бизнеса, университетските и научни среди.

Предстои да бъде осъществен изчерпателен разбор с оглед хоризонталния темперамент на политиката за пътна сигурност и публичната й значителност преди да се пристъпи към промени в законодателството.

Със основаването на организацията се цели премахване на главните дефекти на досегашния модел на осъществяване на политиката по пътна сигурност, а точно незадоволително взаимоотношение и съгласуваност сред институциите, незадоволителна синхронизация на данните и липса на систематичен разбор на аргументите за пътнотранспортните катастрофи и резултата от въведените ограничения, незадоволително взаимоотношение с обществото, бизнеса и научните среди.

Структурирането на организацията ще бъде осъществено с обезщетени промени в границите на общата бройка на администрацията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР