Постановлението не работи. Това е сбъркан закон. Това заяви пред

...
Постановлението не работи. Това е сбъркан закон. Това заяви пред
Коментари Харесай

Васил Велев: Искаме да се подкрепят повече хора, а не малко хора в работещи предприятия

Постановлението не работи. Това е сгрешен закон. Това съобщи пред Българска национална телевизия ръководителят на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев.

По думите му постановлението не поддържа бизнеса, а хората там, където дадена компания има усложнение поради изключителното състояние.

"Философията в целия свят е да се поддържа индивида в частта от прихода, която липсва поради рецесията с ковид, а не в 100% от прихода. Това разпореждане споделя, че и цехът който не работи би трябвало да получи същото възнаграждение, както цехът, който работи. Но страната дава единствено 23% от тези пари, а останалите 77% би трябвало да ги даде работодателят.

Тези пари се заплащат и от работещия завод ", изясни Велев и добави, че това е извънредно незаслужено по отношение на тези, които работят, тъй като те би трябвало да изработят тези пари.

По думите на шефа на АИКБ, в границите на този запас могат да се поддържат доста повече хора, като не се компенсира 100% от прихода и не се слагат на предприятието неизпълними условия, с цел да се получат обезщетенията.

"Този закон незабавно би трябвало да се ремонтира ", акцентира той.

"Искаме да се поддържат повече хора, а не малко хора в работещи предприятия. Искаме и да не се компенсират на 100% хора, които си лежат у дома ", сподели още Велев и добави, че държавното управление би трябвало да одобри пакет от ограничения против започващата иконмическа рецесия.

По думите му, останалите без работа поради изключителното състояние у нас са доста повече от публично оповестените през днешния ден от обществения министър Деница Сачева 9909 души.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР