Постановление на Софийска градска прокуратура от 31 март разпорежда инспектори

...
Постановление на Софийска градска прокуратура от 31 март разпорежда инспектори
Коментари Харесай

Започват масови проверки на магазините за левче

Постановление на Софийска градска прокуратура от 31 март разпорежда инспектори от Държавната организация за метрологичен и механически контрол /ДАМТН/ и Комисия за отбрана на потребителите /КЗП/ да извършат взаимни инспекции в комерсиалната мрежа в столицата, оповестиха от ДАМТН. Проверката ще обгръща предлагани на пазара артикули, за които има данни, че не извършват използваните законови условия.

Инспекторите от ДАМТН ще ревизират за защитни маски, очила за самостоятелна отбрана, за защитни ръкавици и други артикули, които попадат в обсега на Регламент /ЕС/ 2016/425 на Европейския парламент и на Съвета от 9 март 2016 година по отношение на персонални защитни средства /ЛПС/ и „ Наредбата за значителните условия и оценяване сходството на персоналните защитни средства ” /НСИОСЛПС, в действие от 21.04.2018 година, Обн. Дъждовни води. бр. 6/2018г./.

На територията на град София ще се ревизират нискобюджетни търговски обекти, познати повече като „ Магазин за един лев “ и сходни, като дребни квартални железарии и така нататък Проверката ще обгръща интервала от началото на въвеждане на изключително състояние 13 март до неговата анулация.

За задачата инспекторите ще ревизират нанесената маркировка за сходство съдебна експертиза, наложителните пиктограми и маркировки съгласно условията за съответния тип ЛПС, директива за приложимост на български език, от производителя, в която да е разказан ясно рисът, от който продуктът пази ползвателя, дали са нанесени название и адрес на производител и вносител. Относно декларацията за сходство, тя би трябвало да е налична за потребителя и да съпровожда продуктът или в инструкцията за приложимост да е разгласен линк, на който потребителят може да я откри в електронен тип.

При открити нарушавания ще бъдат подхванати съответстващите по закон административно наказателни дейности. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР