Постановиха „домашен арест“ за бодигарда на братя Галеви - Васил

...
Постановиха „домашен арест“ за бодигарда на братя Галеви - Васил
Коментари Харесай

Домашен арест за бодигарда на братя Галеви

Постановиха „ домакински арест “ за телохранителя на братя Галеви - Васил Капланов – Каплата, по обвиняване за закана за ликвидиране.

Състав на Окръжен съд – Кюстендил промени мярката за неотклонение в „ домакински арест “ за телохранителя на братя Галеви Васил Капланов - Каплата, упрекнат за закана за ликвидиране.

От началото на август т.г. Васил Капланов е в ареста с обвиняване за закана за ликвидиране, отправена към дупничанин.

Съдът указва на обвинения, че няма право да напуща домашния си адрес без позволение и позволява контролът да бъде реализиран посредством средствата за електронно наблюдаване - електронна гривна.

В претекстовете си Окръжният съд показва, че от доказателствата по делото към момента продължава да съществува обосновано съмнение, че не е налице действителна заплаха от укриване, само че е налице заплаха от осъществяване на закононарушение, доколкото настоящето, за което му е повдигнато обвиняване, е осъществено тъкмо по време на мярка „ домакински арест “ по друго досъдебно произвеждане.

Задържането под стража не следва да продължава, доколкото има безапелационни данни за влошеното здравословно положение на обвинения Васил К., които са несъвместими с пребиваването му в местата за лишени от независимост.

Според мнения в Дупница Капланов има заболяване на зъбите. Решението е дефинитивно.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР