Пост във фейсбук на кандидата за общински съветник от Демократична

...
Пост във фейсбук на кандидата за общински съветник от Демократична
Коментари Харесай

Обвиняват Тома Белев в антисемитизъм

Пост във фейсбук на претендента за общински консултант от " Демократична България " екологът Тома Белев взриви мрежата. Тома Биков от ГЕРБ, заместник-министърът на външните работи Георг Георгиев, Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация и общественици реагираха остро на написаното от Белев. А то е: " Най-евтино са пътували евреите в конските вагони - изцяло гратис ". Самият Белев твърди, че се е пошегувал и отхвърля да се извини. Александър Сиди от Вътрешна македонска революционна организация подаде сигнал до Министерство на външните работи.

" Не знам какъв е подтекстът на това изявление. Не желая да знам. Защото няма значение. Ако е било смешка не е смешно. Ако е било мотив в спор е още по-зле. Проследих единствено последващата полемика, в която Белев беше убеждаван с рационални причини да се извини за нелепостта, която е написал и той изрично отхвърли да го направи. " Така стартира своя обява във фейсбук политологът Тома Биков, който е народен представител от ГЕРБ, във връзка друга обявата - на природозащитника Тома Белев.

Белев се " пошегува ", като съпостави " безплатното " транспортиране на евреи с вагони към лагерите на гибелта през Втората международна война, с тематиката за превоза на столицата, за чието ръководство се бори.

" Не зная дали е антисемит, само че явно е малоумен и приказва с възприятие за безпогрешност. А всички антисемити са глупави и приказват с възприятие за безпогрешност. Затова в тази ситуация нелепостта не е опрощение, продължава Тома Биков. Още повече, когато идва от човек, който заема място в листата на Демократична България - групировка, която има искания да съставлява най-умните хора в обществото. Въпросът дали Белев знае какво прави и приказва към този момент не е единствено негов проблем, само че и на групировката, която го е номинирала за избирателен пост. " Демократична България " е демократична групировка. Тя е извънредно сензитивна към сходни глупави, а и рискови изявления. Сигурен съм, че в случай че изявлението на Белев беше направено от представител на друга партия, " Демократична България " към този момент щеше да е заела ясна позиция.В случая с Белев, заемането на сходна позиция обаче е още по-важно. Защото става въпрос за човек, който съставлява концепциите, вижданията, а за какво не и " възприятието за комизъм " на Демократична България. Лично аз, чакам ДСБ, Да, България и " Зелените ", дружно и поотделно да отдръпват поддръжката си за Белев и по този метод да покажат, че не мерят антисемитизма с друг критерий. В противоположен случай, трите партии ще изгубят легитимност да приказват по тези въпроси ", приключва Тома Биков обявата си.

Публикацията на Тома Белев във фейсбук разяснява и зам.-министърът на външните работи и ръководител на Младежи ГЕРБ Георг Георгиев.

Ето какво написа той:

" Колко ниско може да падне духът на човек? Как внезапно мазното, доскоро укривано, леке на същинската същина е в положение да лъсне, когато безобразието и пошлостта вземат връх?
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР