Пост-апокалиптични пейзажи, изоставени сгради, застинали назад във времето местности, мрачни

...
Пост-апокалиптични пейзажи, изоставени сгради, застинали назад във времето местности, мрачни
Коментари Харесай

Какво е урбекс и как бързо превзема света

Пост-апокалиптични пейзажи, изоставени здания, застинали обратно във времето местности, мрачни бункери и бетонни руини - кой би желал да се разхожда из сходни дестинации? Оказва се, че искащи не липсват, а броят им даже пораства.

Урбекс - по този начин се назовава новата фикс идея, обхващаща приключенци от целия свят. По създание думата е редуциране от британското urban exploration или градско проучване. Този нов тип туризъм обаче не е съсредоточен в централните и добре устроени елементи на града, а бяга колкото се може по-далеч от тях.

Целта на урбекса е докосването до забравени и потънали в тайнственост зони, в които допреди няколко десетилетия е кипял живот. Именно поради това феновете на този тип туризъм се разхождат в изоставени заводи, затворени бункери и всевъзможни здания и комплекси, в които към днешна дата хората са изчезнали.

Желание за завършения или освен това

Съвременният свят е свил до най-малко опциите за проявяване на откривателския дух - всички континенти са от дълго време картографирани, океаните са преплавани безчет пъти, а проучването на космоса е налично за малко на брой. Всяко по-интересно и красиво място бързо се комерсиализира и трансформира в " машина за пари ", губейки неизбежно от своята есенция.

Всеки град обаче има своите мистерии, своите мрачни ъгълчета, за които се носят клюки и даже митове. Именно това притегля урбекс туристите.

Сблъсъкът с незнайното, адреналинът от вероятните рискове и шансът да пътуваш обратно във времето, чрез мястото - всеки разхождал се по изоставени здания ще каже, че това са част от аргументите за какво го прави.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР