Посрещнете Новата 2021 година на някое топло място с полюшващи

...
Посрещнете Новата 2021 година на някое топло място с полюшващи
Коментари Харесай

Нова година на топло и с минимум риск

Посрещнете Новата 2021 година на някое топло място с полюшващи се от вятъра палми, тюркоазено море и доста слънце - освен това с най-малък риск за здравето и парите ви.

Странната 2020 година е към края си и пътешественическата ви душа жадува да й постави алегоричен завършек на някое екзотично място, надалеч от зимата. Следва лист на някои от най-сигурните и спокойни топли местенца по света, които с наслада ще ви посрещнат за новогодишната наздравица.

Ами коронавирусът?

Все повече туроператори оферират пътуванията си, изключително първокласните и екзотични дестинации, с включена в цената застраховка, която покрива разноските, в случай че се разболеете от ковид в чужбина или в случай че се разболеете в България и заради това не можете да отпътувате. Някои от дестинациите изискват негативен PCR тест, който също постоянно е включен в пакетната цена. Попитайте определения от вас туроператор за цялостните условия, които предлага.

Добри цени

Тази година цените на новогодишните пакети са в действителност положителни и множеството от тях включват в цената богата новогодишна вечеря с включен алкохол и богата стратегия на място в определения от вас хотел.

Дубай

Нова година е времето, когато си вършиме равносметка и се обръщате към бъдещето. А кой различен град на света е толкоз категоричен синоним на бъдещето като Дубай. Това е дестинация, която се трансформира всеки ден и потвърждава по какъв начин пустинята може да се трансформира в парадайс. Това е град, където в един ден можете да отидете на плаж, да карате ски и да отидете на сафари в пустинята.

Коронавирус обстановка: Изисква се негативен PCR тест на влизане в Дубай (ако пътувате с туроператор, нормално пробата е включен в пакетната цена), както и евакуиране на особено мобилно приложение при влизане в страната. При връщане в България няма потребност от тест и няма наложителна карантина.

 Дубай
Дубай
Снимка: NasamNatam

Занзибар

Освен очевидните преимущества на това да посрещнеш Нова година на място с температура на въздуха към 27 градуса и на водата към 29, Занзибар е и един от най-красивите африкански острови с едни от най-приятелски настроените локални. Нова година в Занзибар значи хотел на брега на океана, най-синята синя вода, в която да плувате, гмуркане, прясна морска храна и сантиментални залези. Освен това е отечество на Фреди Меркюри, чиято родна къща можете да видите.

Коронавирус обстановка: Занзибар беше измежду първите дестинации, които отвориха границите си за туристи. Островът се оправя добре с противоепидемичните ограничения и от месеци няма регистриран случай на вируса, което го прави една от най-сигурните дестинации в света. Не се изисква PCR тест, нито подлежите на 14-дневна карантина.

 Занзибар
Занзибар
Снимка: iStock by Getty Images/Guliver Photos

Малдиви

Ако започнете новата година в първокласно бунгало на плажа на Индийския океан, това сигурно ще е чудесна прокоба за 2021. Малдивите са доста неща - романтика, релакс, цялостно изключване от света на проблемите, безупречно обслужване... Из стотиците острови има хотели и комплекси за всеки усет - от изолирани плажни вили и бунгала в обичаен жанр до комплекси, подобаващи за фамилии с деца. Температурата на водата целогодишно е 27-28 градуса, плажовете са бели, лагуните - тюркоазени, а красивите рифове са цялостни с подводен живот.

Коронавирус обстановка: Трябва да предоставите негативен PCR тест, изработен не по-късно от 72 часа преди влизане в страната. Изисква се негативен PCR тест при завръщане от Малдивите или сте длъжни да изкарате 14-дневна карантина в България.

 Малдиви
Малдиви
Снимка: NasamNatam

Турция

Ако сте пропуснали лятната отмора в Турция, можете да наваксате по Нова година. Това е и един от най-бюджетните разновидности за посрещане на празника в чужбина. Можете да изберете първокласен спа хотел из добре познатите Айвалък, Кушадасъ, да се спрете на космополитния Истанбул или да експериментирате с компактния и спретнат град Чанаккале на брега на Дарданелите (и на една крачка от антична Троя).

Коронавирус обстановка: Не е необходим негативен PCR тест и българите не се слагат под карантина при идване в страната. От 1 септември към този момент не се изисква негативен PCR тест и няма наложителна 14-дневна карантина при прибиране на българи от Турция в България.

 Турция
Турция
Снимка: NasamNatam

А в случай че въпреки всичко решите да си останете на родна земя, ето ги нашите най-хубави предложения за
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР