Посрещнахме Новата година, за която се надяваме да е заредена

...
Посрещнахме Новата година, за която се надяваме да е заредена
Коментари Харесай

Странни традиции за посрещане на Нова година по света

Посрещнахме Новата година, за която се надяваме да е заредена с приятни страсти, доста пътувания и вяра за сбъднати фантазии. Всички имаме обичаи, които съблюдаваме в навечерието на новата година, вярвайки, че следването им ще ни донесе здраве и благоденствие. Хората в някои точки на планетата имат меко казно чудновати традиции.

Дания

В новогодишната нощ в Дания вечерята се подготвя трескаво, както повелява традицията. Макар да наподобява необичайно, датчаните считат, че би трябвало да скочат в новата година. Поради тази причина всички скачат от стола си с първия звън на часовника на кметството в Копенхаген. Освен това, в навечерието на Нова година е традиция да показвате какъв брой цените фамилията и приятелите си, като хвърляте съдове по стените на къщите им. Ето за какво на 1 ануари по улиците на датските градове могат да се видят многоо счупени чинии.

Естония

Според естонската традиция, с цел да си осигурите година, цялостна с разцвет и богата софра, би трябвало да ядете 7, 9 или 12 пъти денем. В празничните дни в Талин може да се насладите на обичайната кухня, в която влизат картофени салати, салами и други

Филипини

На Филипините дамите честват Нова година и приканват за шанс, обличайки облекла на точки. Според традицията, кръглата форма на точките символизира монетите, които носят разцвет и здраве. Дамите също по този начин носят няколко монети в джоба си, от които вършат пръстен тъкмо в среднощ. Освен това, в къщите е всекидневно плодовете, които се поставят на масата през този ден, да са кръгли. Децата пък скачат 12 пъти в среднощ, с цел да станат по-високи и по-силни.

Южна Африка

В Йоханесбург е традиция да се встъпва в Новата година без отпадъци, с цел да привлечете разцвет. Затова локалните даже изхвърлят мебели през прозорец

Германия

В Германия и Австрия има традиция да се играе „ Bleigießen " - нещо като гадателска игра. Тя се състои в това да се разтопят няколко оловни фигури в черпак. След това оловото се слага в студена вода, с цел да се втвърди, образувайки фигура, която да предскаже бъдещето.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР