Посрещането подготвяно съвместно с президентството, каза БорисовПосещението на папа Франциск

...
Посрещането подготвяно съвместно с президентството, каза БорисовПосещението на папа Франциск
Коментари Харесай

780 камери ще снимат папата у нас

Посрещането подготвяно взаимно с президентството, сподели Борисов
Посещението на папа Франциск е огромна реклама за България и съм благополучен и признателен, че Светият отец одобри поканата. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов, който посети град Раковски, с цел да инспектира подготовка за посрещането на Негово Светейшество на 6 май. Папата ще бъде в Раковски на втория ден от визитата си у нас.

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПА ФРАНЦИСК ЧЕТЕТЕ ТУК

780 камери ще снимат месата, ще я предават по целия свят. Вие помните новите църкви, които построихме. Неслучайно папа за повторно идва в Раковски, може да сравните какво е било преди и какво е в този момент, разяснява министър председателят. Заедно с него в католическия храм в Раковски бе и министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

„ Папата има предложения в стотици страни, това е доста тежка организация. Дай Боже, всичко да мине добре. 2 месеца стотици хора изпипват елементи. В света няма да има вестник, който да не написа за папата на следващия ден. Това е доста добра реклама за България ", сподели още Борисов.

Той посочи, че визитата на папа Франциск е значимо и целия свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, добави министър-председателят. По думите му визитата е реклама освен за нашата страна, само че и за Република Северна Македония, изключително предвид на пътя, който двете страни извървяха и подписания контракт за добросъседство. За повторно папа посещава България, което значи че демократичните процеси са необратими, акцентира още министър-председателят.

Премиерът Борисов означи, че се работи взаимно с президентството, с цел да се показа страната ни добре за визитата на Негово Светейшество. Министър-председателят подчертава върху усилената работа на стотици хора, които са ангажирани с организацията на визитата повече от два месеца. Службите, Министерство на вътрешните работи, кметовете свършиха доста работа, сподели още министър-председателят.

В Раковски министър председателят Борисов посети църквата „ Пресвето сърце Исусово “, където папа Франциск ще организира света литургия с първо причестяване на 250 деца. Сравнете какво е било и какво е в този момент в Раковски. Нямам неизпълнено заричане към Раковски, добави министър-председателят и посочи санираните блокове, парковете в града, както и поддръжката на страната за църквите.

Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре пристигнал в България. Премиерът ще посрещне Негово Светейшество на летище София на 5 май.

 

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР