Посрещаме първия ден на февруари с колеблива облачност с чести

...
Посрещаме първия ден на февруари с колеблива облачност с чести
Коментари Харесай

От 5 февруари: нахлува арктически студ

Посрещаме първия ден на февруари с неуверена облачност с чести разкъсвания денем, само че без превалявания. Слаб сняг въпреки всичко е допустимо да прехвърчи по някои планински масиви и в обособени точки на Източна България, само че количествата ще са незначителни. Дневните температури в сряда ще са в интервала от 4 до 9 градуса, от минус 1 до минус 7 в планините. Ще продължи да духа леден вятър от запад, който ще е с по-силни пориви по планините и в западната половина на Дунавската низина.

В четвъртък дневните температури ще се покачат до 10-12 градуса в някои региони, само че бързо по-късно ще стартира захлаждане. В часовете до среднощ от север на юг ще превали дъжд. С понижението на температурите вечерта и през нощта се чакат снеговалежи, които ще обзет регионите към Западна и Централна Стара планина, както и към масивите на Югозападна България. Почти до самия завършек на седмицата ще остане прохладно, а температурите ще се намаляват. В събота ще има по-съществени снеговалежи със задържане на снежна завивка.

От 5 февруари нататък ще усетим плануваното към този момент по-рязко захлаждане. Към Балканите ще нахлува арктически мраз, който ще ни донесе поредност ледени дни с температури заран до минус 10-минус 12 градуса в обичайно студените точки на страната.

Средносрочните прогнози са февруарският мраз с известни съмнения да се задържи докъм средата на месеца. В дните към 10-12 февруари има и нараснала възможност за по-значителни снеговалежи около прекосяването на средиземноморски циклон.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР