Посрещаме новата година с нови надежда, мечти, обещания – към

...
Посрещаме новата година с нови надежда, мечти, обещания – към
Коментари Харесай

Оставете тези вредни навици в старата година, за да е по-успешна и здрава новата

Посрещаме новата година с нови вяра, фантазии, обещания – към себе си и към другите, с пожелания за здраве и триумф. За част от задачите и пожеланията ще би трябвало да разчитаме на труд и шанс. Успехът и здравословното ни положение обаче зависят от самите нас. Оставяйки тези нездравословни привички в 2021 година, ще се радваме на по-добра 2022 година

1.       Бързото хранене
Проучване: Вредните привички покачват риска от рак
Световната здравна общественост е признала рака за палач на човечеството. Проучване демонстрира, че появяването на онкологични болести има прочие..
Прочети повече
В забързаните делници постоянно хапваме на бюрото в офиса сандвич, закупен от най-близката баничарница, купуваме подготвена храна на път за дома след безкрайния работен ден или просто намираме за по-лесно да приготвим полуфабрикат у дома. Фаст фууд обаче е най-лошият избор на храна за здравето. Пълна с въглехидрати и мазнини, бедна на витамини и минерали, висококалорична и нормално нискокачествена, тази храна вреди на талията и здравословното положение.

Полуфабрикатите са цялостни със сол и захар, консерванти и подобрители. Постарайте се да ограничите до най-малко джънка, който поглъщате. Ако нямате време да приготвите домашна храна през седмицата, използвайте уикенда и сгответе няколко ястия, които да съхранявате в хладилника и да имате вкусна храна всеки ден от забързаната работна седмица. Да, може и да не е прясно приготвена, само че е по-доброто решение от заведенията за бързо хранене.

2.       Самообвиненията

Самообвиненията са най-краткият път към неприятното самочувствие, неналичието на въодушевление и тонус, потъпканите упоритости и загърбения триумф. Добре е човек да поема отговорност за грешките си, само че не и да се самообвинява изключително когато не е отговорен. Постарайте се да гледате на грешките като на уроци, извлечете поука от тях, постарайте се да намалите вредите, да поправите пропуските, извинете се и продължете самоуверено напред.

3.       Зачертаването на фантазиите
6 навика, с които привличаме неприятностите в живота си
Проблемите и компликациите в живота ни се дължат на куп аргументи, само че постоянно ние не го осъзнаваме.Ако шансът се е отвърнал от вас и не иск...
Прочети повече
Ако фантазиите ви не ви плашат, те не са задоволително огромни. Осмелете се да мечтаете самоуверено през новата година, не задрасквайте и загърбвайте цели единствено тъй като ви се костват невъзможни и непостижими. Няма невъзможни неща и това, което желаете през днешния ден, може да е действителност на следващия ден, в случай че тръгнете към него. Поставете началото. Ако фантазията е огромна, движете се постепенно, с дребни крачки, само че не спирайте, не се плашете от спънките по пътя. Когато имате посока и се движите, все в миналото ще стигнете края и ще прегърнете фантазията си.

4.       Пропускането на профилактичните прегледи

Повечето от вас евентуално пропущат годишния профилактичен обзор при мамолога, гинеколога, стоматолога и персоналния доктор. Намерете време и обърнете внимание на здравето си. Един обособен час за обзор може да открие проблем, преди да е заплашил съществено живота и здравето ви.

5.       Недостатъчно придвижване

Тук не приказваме за фитнес всеки ден, а за задоволително придвижване най-малко 3-4 пъти в седмицата. Открийте нещо, което ви доставя наслаждение – плуване, тенис, планински разходки, кънки, танци на стълб – няма значение какво е, значимо е само да ви прави щастливи, с цел да не се откажете бързо и елементарно от него още при започване на годината.
Отърви се от неприятните привички
Знаете ли, че приблизително са ви нужни два месеца, с цел да си създадете нов табиет? Ако вашите новогодишни решения включват смяна на нави...
Прочети повече
6.       Завистта

Не сравнявайте живота си  с този на другите и не съдете, че вашият е неуспех, гледайки профилите на познатите си във Facebook. Там всичко наподобява розово, блестящо и пресилено – и визията, и връзките, и домовете, и празниците, и почивките. Сравнявайте се само със себе си и се старайте да бъдете по-добри през днешния ден от през вчерашния ден. Ако другар реализира нещо значимо, поздравете го, не завиждайте, достиженията на околните и приятелите ви са и ваш триумф, празнувайте дружно с тях.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР