Посрещаме 24 май с изграждането на 7 сгради на училища,

...
Посрещаме 24 май с изграждането на 7 сгради на училища,
Коментари Харесай

В София са построени нови седем училища

Посрещаме 24 май с построяването на 7 здания на учебни заведения, 7 детски градини и реорганизация на 26 здания на учебни заведения и детски градини. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова при инспекцията си на строителните действия на нова постройка на 175. ОУ „ Васил Левски “ в село Мрамор.

Новата постройка ще включва физкултурен салон и две класни стаи и се чака да бъде приключена до началото на идната образователна година. За строителството са отпуснати 1,2 млн. лв. от Столичния общински приватизационен фонд. В село Мрамор следва и ремонт на Детската градина № 176 „ Зорница “ – сподели още кметът Фандъкова.

В момента се построяват уголемение на постройката на І Английска езикова гимназия и 112. ОУ в регион „ Оборище “, физкултурен салон на 176. ОУ „ Св. Св. Кирил и Методий “ в с. Негован, постройка с физкултурен салон и образователни кабинети на 64. ОУ „ Цар Симеон Велики “ в регион „ Витоша “ и постройка с девет класни стаи към 63. ОУ „ Христо Ботев “, кв. "Требич ", регион „ Надежда “, създаване на трапезария и кухня към 104. ОУ, регион „ Триадица “.

По плана за главен ремонт и реорганизация на 26 учебни заведения и детски градини, изпълняван по Оперативна стратегия „ Региони в напредък “, в регион „ Връбница “ сега се модернизират 70. главно учебно заведение и 62. главно учебно заведение. През тази година следва да стартира и модернизацията на 140. учебно заведение в ж.к. „ Обеля 2 “ и Детската градина № 42 в ж.к. „ Връбница 1 “.

Столичната община ще подари над 1000 книги на български създатели на учебните библиотеки във връзка 24 май – Деня на славянската книжовност и просвета.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР