Посрещачът подписал супердоговор с доскорошния тим на Матей КазийскиВалентин Братоев

...
Посрещачът подписал супердоговор с доскорошния тим на Матей КазийскиВалентин Братоев
Коментари Харесай

Валентин Братоев ще играе в Япония

Посрещачът подписал супердоговор с досегашния отбор на Матей Казийски

Валентин Братоев няма да играе в българското състезание през идващия сезон. 30-годишният посрещач напуща Нефтохимик и ще се насочи към извънредно атрактивно и забавно предизвикателство, научи " Тема Спорт ". Националът ще се раздели с близнака си Георги, който остава при първенците, защото е получил извънредно предложение от далечна Япония.

Става въпрос за трансфер в досегашния отбор на Матей Казийски - ДжейТект. Бившият волейболист на представителния ни тим се чака да се раздели с японците, като неговото място ще бъде заето точно от Валентин, с който са и положителни другари. Параметрите към момента не са оповестени, само че по всяка възможност става въпрос за контракт за един сезон, през който Братоев ще получи 6-цифрена сума. Парите надвишават фрапантно това, което посрещачът щеше да проработи в Бургас.

" Офертата към Валентин фактически е доста солидна. Няма по какъв начин да го задържим освен това състояние. Става въпрос за доста пари. Момчето заслужава да замине и да опита шанса си там ", разясниха за " Тема Спорт " от управлението на първенците.

Юношата на Славия за пръв път ще се насочи към Япония. През предишния месец той бе част от Драфта на Южна Корея, само че не попадна измежду седемте волейболисти, които бяха определени за тамошното състезание. За Братоев това ще бъде 12-и клуб в кариерата му. Той стартира в Славия, след което изкара два интервала в Левски, облече екипите на италианските Маса, Тренто, Вибо Валентия и Сора, катарския Ал Раян, Фридрихсхафен (Гер), Аячо (Фр) и иранския Табриз, преди през зимата на 2017-а да подпише с Нефтохимик и да завоюва две следващи трофеи с бургазлии. Освен с Нафтата Валентин е първенец на България и със сините, като с Тренто е печелил требъл на Апенините, в това число Шампионската лига и международно клубно.

През това лято Братоев се показва на високо равнище с екипа на България. Посрещачът е измежду най-стабилните ни волейболисти, като това проличава и от обстоятелството, че е най-хубавият нападател на лъвовете, с най-голям % успеваемост в Лигата на нациите. Хари ЛАТИФЯН, " Тема Спорт " Снимки: Булфото
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР