Посред зима Община Благоевград започна да ремонтира центъра на града.

...
Посред зима Община Благоевград започна да ремонтира центъра на града.
Коментари Харесай

Фрогоко: Вижте как в Благоевград се усвояват 13 млн. лв. с рушене на здрави плочки

Посред зима Община Благоевград стартира да ремонтира центъра на града. Какво обаче постанова прибързаното му възобновяване при минусови температури, когато има риск ремонтът да излезе долнокачествен, не се знае. Може би усвояването на едни 13 млн. лева
През предходната година заместник-кметът по строителство и сигурност инж. Янко Янков гръмко съобщи пред медиите, че площад “Георги Измирлиев- Македончето” ще бъде ремонтиран, защото над 30 години никой не го е правил. Звучи разумно, само че единствено за хората, които не са стъпвали от години в града. Независимо от достолепната си възраст площадът към момента е хубав и по-важното здрав.

Управата на града обаче вероятно желае да се застрахова и стартира да прави ремонт. Слава Богу, той не обгръща единствено мястото на кметството, а и близките улици.

„ Ремонтът включва изцяло възобновяване на площад “Георги Измирлиев- Македончето”, който е построен в годините 1985-1987 година и от този момент не е ремонтиран. Освен площадното, подплощадното пространство и фонтаните, възобновено ще бъде и художественото осветяване в централна градска част сред постройките на Общинска администрация – Благоевград, Драматичен спектакъл “Никола Вапцаров”, Регионална здравна ревизия, постройката на Американски университет в България и хотел “Ален мак”, изясни през предходната година заместник-кметът инж. Янков.

В рамките на плана ще бъде осъществено още благоустрояване на ул. “Марица” в сектора от бул. “Св. Димитър Солунски” до ул. “Иван Михайлов “, като задачата е да бъдат обезпечени условия за сигурност на придвижването. Дължината на плановия сектор е 635.24 л.м. Улица “Марица” е една от основните улици в Благоевград, която свързва две от главните изходно-входни артерии на града в посока от и за гр. София, а по-конкретно бул. “Св. Димитър Солунски” и ул. “Иван Михайлов”, което основава забележителна транспортна натовареност. Проектът планува създаване на велосипедна алея, свързваща бул. “Св. Димитър Солунски”, ул. “Даме Груев”, бул. “Васил Левски”, бул. “Св.Св. Кирил и Методий” – до хотел “Ален мак” и от ул. “Марица” до ул. “Иван Михайлов”. Изграждането на велоалеи по главните градски булеварди и улици ще облекчи транспортния трафик, а от там ще се редуцират нездравословните излъчвания, отделяни в атмосферата., което дружно с построяването на енергоспестяващо улично осветяване ще сътвори условия за възстановяване на екологичната среда в централната част на града, изяснява обстойно и нашироко инж. Янков.

За цялото това реновиране са отпуснати безплатно 13 149 400.31 лева, като 11 176 990.26 лева са дадени от Европа. 1 972 410.05 лева са от Национално финансиране, а личният доход е 28 103.81 лева

Въпреки ниските температури плочките на площада към този момент са заменени, само че дали с по-красиви и по-качествени? За страдание новите наподобяват паянтови може би поради нескопосаното им слагане. Фуги на места се виждат, а бубините – съвсем на всички места. Според строители, най-хубавото време за ремонт е не зимата, а пролетта и лятото. Иначе той ще е малотраен, което ще наложи харченето на още милиони. А дали това не е задачата?

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР