Посолството ни в Москва не може да помогне на Марина

...
Посолството ни в Москва не може да помогне на Марина
Коментари Харесай

България не е признала Крим за руски, посолството безсилно за българина, обвинен в тероризъм

Посолството ни в Москва не може да помогне на Марина Петранова, чийто брачен партньор бе упрекнат в тероризъм. Причината е, че България не е признала Крим за съветска територия.

" Първото, което направих, беше да се обърна към посолството на България в Москва. От там ми споделиха, че ще създадат питане. Чаках три седмици, нямах никакъв отговор. Вчера вечерта ми споделиха, че имат отговор, в действителност всичко е както го споделям. Това е записано в отговора, обаче не могат да ми оказват помощ, тъй като България не признава Крим като територия на Русия и нищо не могат да създадат ", сподели Марина пред Нова тв.

Марина и Денис са етнически българи от окупираните от Русия територии на Украйна. От 2017 година живеят в Пловдив, където Денис работил в цех, само че имал здравословни проблеми, по тази причина получава пенсия. Често ходил при родителите на брачната половинка си в Райновка, Русия.

Когато тръгнал да 

Последно чула мъжа си Денис на 10 май, когато са били повдигнати обвиняванията.

" Първо е упрекнат в безчинство, тъй като ходил и се карал с хората по улиците. Беше арестуван за 10 дни и когато излезе, го чакаха извън и му предявиха всичко това ", описа още дамата.

Съпругата му споделя, че не е имал компания за транспорти, не е пращал бомби.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР