Посолството ни в Лондон все по-често получава писма по обикновената

...
Посолството ни в Лондон все по-често получава писма по обикновената
Коментари Харесай

Британски деца се интересуват от България

Посолството ни в Лондон все по-често получава писма по елементарната поща от английски деца, които търсят информация и показват интерес към България, оповестяват от Министерство на външните работи.

По данни на дипломатите ни аргументите и тематиките на писмата са разнообразни - от искане на подпомагане при изработването на учебни планове до интерес към историята или към българския футбол.

„ От този най-непринуден тип преписка получаваме противоположна връзка за имиджа на нашата страна измежду младежите във Англия “, описват от посолството.

Например Рос от Северна Ирландия споделя в писмото си до посолството любопитните обстоятелства от българската история, които са му създали усещане: да вземем за пример, че България е най-старата страна в Европа, която в никакъв случай не е променяла името си. Неговото писмо е част от учебен план по писане на писма. Избрал е да написа до българското посолство, откакто учителката му споделя за хубавата си отмора у нас.

10-годишният Харисън от Стивънидж пък се приготвя за учебно празненство, отдадено на културното разнообразие във Англия и се обръща към посолството с молба да получи карта или фотоси от България. А дребната Хана от Съри търси информация за обичаните храни на българските деца.

В посолството ни се пази и изпратен по пощата ръчно направен албум от английско дете със фотоси и лепенки с лика на Димитър Бербатов.

 Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР