Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните

...
Посолството ни в Берлин бе информирано от Министерството на външните
Коментари Харесай

Германия тества пристигащите от Варна, Добрич и Благоевград


Посолството ни в Берлин бе осведомено от Министерството на външните работи на Германия, че като част от предварителната защита против ковид се приготвят ограничения по отношение на влизащите в страната от три района на България – Варна, Благоевград и Добрич.

Трите района ще бъдат оповестени за рискови, като от събота, 8 август, всички идващи от тези райони ще подлежат на наложително тестване. До приемане на резултата от теста за тези жители е в действие наложителна 14-дневна карантина. Тя ще отпадне при негативна проба.

Тестът би трябвало да бъде изработен до 72 часа след влизане на територията на Германия. Допуска се тестване и в страната на потегляне, в случай че то е осъществено от сертифицирана лаборатория и е до 48 часа преди идването в Германия.

Препоръчително е при негативен тест да се направи нов няколко дни по-късно. Този втори тест не е наложителен, само че немските здравни управляващи имат право да го изискат, в случай че считат за належащо. Както първият, по този начин и вероятно вторият тест, ще са безвъзмездни.

Германското Министерство на външните работи ще разгласява на уеб страницата си рекомендация за възпиране от пътешестване към посочените райони в България, прецизира БГНЕС.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР