Посолството ни в Австралия бе уведомено тази сутрин българско време,

...
Посолството ни в Австралия бе уведомено тази сутрин българско време,
Коментари Харесай

МВнР: Заради влошена ковид обстановка няма да се гласува в Окланд, Нова Зеландия

Посолството ни в Австралия бе известено тази заран българско време, че по отношение на влошената пандемична конюнктура от COVID-19 в Нова Зеландия, и в частност в Окланд, където има най-вече инфектирани, локалните управляващи в града през днешния ден са отдръпнали единодушието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно заседание на 14 ноември 2021 година.

Секционната изборна комисия в Окланд се е събрала в цялостен състав, с цел да приготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, авансово заплатена и доказана, СИК-Окланд е била известена, че по отношение на влошената пандемична конюнктура не се позволява осъществяване на изборите.

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд неотложно са отправили настоятелна молба към общината да бъде позволено гласуването по изключение, само че е получен отвод.

Съгласно изразено мнение от посолството ни и ръководителят на СИК-Окланд, че предписанията на локалните управляващи следва да бъдат почетени, Министерство на външните работи изпрати писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за изтриване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 година

Членовете на секционната изборна комисия, които бяха изпълнили всички инструкции за подготовка на изборите и съоръжение на помещението, са уведомили евентуалните гласоподаватели за отхвърли на управляващите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР