Посолството на Украйна в България излезе с осъдителна позиция относно

...
Посолството на Украйна в България излезе с осъдителна позиция относно
Коментари Харесай

Посолството на Украйна осъди изказването на Соня Момчилова от СЕМ, че клането в Буча е пропаганда

Посолството на Украйна в България излезе с неоправдателна позиция по отношение на изявление на председателката на Съвета за електронни медии (СЕМ) Соня Момчилова .

Става въпрос за нейно изявление във връзка кланетата, осъществени от съветската войска в украинския град Буча . Тя разяснява случая по време на присъединяване си в предаването „ Контракоментар “ на Асен Генов . Там Момчилова сподели:

„ Така, както има съветска агитация, не можем да отречем, че има и в противоположна посока. Нали знаете за болестта на Путин, за това, че е сменен, за това, че е починал, Буча и по този начин нататък “.

Буча е дребен град край Киев, който беше високомерен от Русия в границите на близо месец след началото на войната на 24 февруари 2022 година След изтеглянето на съветските сили от града по улиците му бяха открити голям брой тела, а на няколко места бяха открити всеобщи гробове. Киев упрекна съветската войска в всеобщо ликвидиране и военно закононарушение.

Русия отхвърля да е направила убийствата и твърди, че смъртните случаи са " инсценирани " от Украйна.

България и Европейският съюз дефинират събитията в Буча като закононарушения и поддържат търсенето на наказателна отговорност от страна на Русия.

„ Посолството на Украйна в България смята за неприемливи и манипулативни изказванията на ръководителя на Съвета на електронни медии госпожа Соня Момчилова във връзка Бучанската покруса “, пишат в позицията си от украинското посолство. От там прибавят, че след отдръпването на от Буча в града са регистрирани 1400 убийства, голям брой изнасилвания, изтезания и други военни закононарушения.

„ Посолството на Украйна чака от Съвета за електронни медии и съответните български институции опровергаване и взимане на нужните ограничения за реагирането по отношение на рисковите и подвеждащи изказвания, касаещи зверствата на съветските окупатори в Буча, което опонира на формалната позиция на Република България като държава-членка на Европейски Съюз и НАТО “, пишат още от посолството.

Събитията в Буча се трансфораха в един от знаците на държанието на съветската войска в Украйна. За дейностите на съветската войска в града има голям брой следствия и неоправдателни позиции от страна на управляващите в Киев и интернационалните организации, както и на няколко самостоятелни медии.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР