Посолството на САЩ в Прищина обяви, че Вашингтон не подкрепя

...
Посолството на САЩ в Прищина обяви, че Вашингтон не подкрепя
Коментари Харесай

САЩ против Белград и Прищина да си разменят територии

Посолството на Съединени американски щати в Прищина разгласи, че Вашингтон не поддържа концепцията за замяна на територии сред Косово и Сърбия, оповестява Balkaneu.

" Ние не поддържаме размяната на територии или установяването на прецеденти, които могат да провокират повече проблеми, в сравнение с да предложат решения, само че всички страни би трябвало да бъдат креативен за намиране на решение ", се споделя в известие на посолството.

Допълва се, че Съединени американски щати не престават да оказват мощна поддръжка за разговор сред Белград и Прищина, призовавайки за усилване на напъните сред двете страни за нормализиране на връзките.

Преди няколко седмици Белград предложи делба на Косово.

Междувременно Европейски Съюз разяснява изявлението на премиера на Албания Еди Рама, че Косово и Албания би трябвало да да имат един президент.

Говорител на съюза съобщи, представен от Top Channel, че изказвания като това могат да бъдат разтълкувани като политическа интервенция в прилежащи страни, която не оказва помощ за построяването на положителни връзки сред съседи.

Европейски Съюз чака целият район да продължи да гради градивни връзки сред страните и да ускори работата с промените за продължение на европейската интеграция, сподели представителят. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР